Norge

Lite russebråk rundt om i landet: – Russen oppfører seg bra

Det er meldt om lite russebråk rundt om i det ganske land natt til søndag. Politiet i Nordland peker på god organisering og forutgående avtaler som en årsak.

Natt til søndag var det meldt om lite russebråk til politiet.
  • NTB

– Vårt inntrykk er at russen har oppført seg bra, sier operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt til NTB.

Han sier de har mottatt få meldinger om bråk eller overtredelser i forbindelse med russen.

– Mange plasser har man vært tidlig ute med god organisering og hatt forutgående avtaler, forebyggende samtaler. Det fremstår som det er godt organisert med foreldrevakter og avgrensede områder – en suksessfaktor, sier han.

Natt til søndag rykket Nordland-politiet igjen ut til meldinger om at utenforstående og mindreårige ville delta på russefeiringen, denne gangen i Sandnessjøen.

– Vi har bortvist personer som ikke har noe der å gjøre. Det er festhungrige personer som har lyst til å delta, sier Halvorsen.

Slagsmål i Lillehammer

I Lillehammer rykket politiet ut til et slagsmål på Strandtorget, hvor en russ ble sendt til legevakt med kuttskade og knekt tann. En person er anmeldt, opplyser politiet.

I Tønsberg ble en russefest avsluttet etter at politiet fikk melding om høy musikk fra en privat adresse, hvor ti russ var samlet.

Ved E18 i Lier fikk politiet melding om at det var russ som virret rundt på veien.

– Det viste seg å være noen som bare hadde fått motorstopp. Vi har kun fått fem meldinger som er russerelatert, og det går ut på høy musikk, hvor folk blir bedt om å dempe seg, sier operasjonsleder Ottar Steinstrøm i Sørøst politidistrikt til NTB.

Bedt om å dempe seg

Det samme er tilfelle på Sørlandet, hvor det har vært lite russebråk natt til søndag.

– Det er kun noen få meldinger knyttet til høy musikk som forstyrrer nattefreden. Vi har en god dialog med russen, og det har til nå vært en rolig kveld, sier operasjonsleder Eivind Formoe i Agder politidistrikt til NTB.

Blant annet ba politiet høylytte russ i Mandal om å dempe seg og finne et mer egnet sted til å feste med høy musikk.

Les også

  1. Til dere som er redde for å bruke russedressen i år

  2. Manglende bussregler bekymrer FHI. Men regjeringen stoler på russen.

Les mer om

  1. Russen
  2. Russetid