Johannessen: - En råere og mer brutal hverdag

  • Per Annar Holm
  • Politiets hverdag er blitt farligere, sier forbundsleder Arne Johannessen.

Les også:

— De kriminelle miljøene er blitt tøffere, og respekten for politiets anvisninger mindre, sier forbundsleder ArneJojannessen i Politiets fellesforbund til Aftenposten.no.

Torsdag morgen var han på vei til Grimstad for å møte kollegene til 48-åringen som i natt ble drept i tjeneste mens han satte opp en veisperring på E18.

— Det er veldig spesielt å bli drept på jobb, og mange kolleger vil i dag tenke på situasjoner de ha vært midt oppe i, men hvor knappe marginer har vært på deres side, sier Johannessen.

- Minnestund

Artikkelen fortsetter under bildet

Forbundsleder Arne Johannessen. (Foto: Politiets Fellesforbund)

Forbundslederen visste godt hvem avdøde var, men kjente ham ikke personlig:— Han var en tjenestemann med bred erfaring og lang operativ tjeneste, og var midt i kjernen av politiyrket da han så tragisk ble meid ned. Det er så lite som skiller et vellykket politioppdrag fra noe som kan få et så ufattelig tragisk utfall, sier Johannessen.

Sammen med politimester Kirsten Lindeberg ved Agder politidistrikt vil Johannessen i formiddag delta på en minnestund ved Grimstad politistasjon.

— Tankene går til hans nærmeste familie og kollegene som har mistet en god venn, sier Johannessen.

- Råere hverdag

Johannessen sier at politiet står overfor en råere og mer brutal hverdag, hvor mange kriminelle viser liten respekt:

— Det er ikke lenge siden det ble skutt mot en politibil ved Drammen, og for mange kriminelle er ikke et menneskelig mye verdt, sier forbundslederen.

- Mine tanker går til familien

Justisminister Knut Storberget (Ap) uttrykte torsdag stor sorg over tragedien med politimannen i Grimstad, som er død under utøvelse av sin tjeneste.

– Mine tanker går først og fremst til den nærmeste familien – tjenestemannens kone og tre barn – samt de nære kollegaene som han arbeidet sammen med i Agder politidistrikt, sier Storberget til NTB.

Justisministeren opplyser at politidirektør Ingelin Killengreen er på vei til Grimstad for å uttrykke sin sorg over det som har skjedd.

Les også

Politimesteren: - I dag har vi det tungt