Norge

Vitne kan ha møtt den savnede BI-studenten i Trondheim sentrum

Et vitne politiet har snakket med, kan ha møtt den savnede Stavanger-mannen Rakavan Jeevaharan (21) i Drillveita den natten han forsvant.

BI-studenten Rakavan Jeevaharan har vært savnet siden tirsdag 15. august, da han forlot et utested i Trondheim sentrum.
  • Pål Solberg

21-åringen Rakavan Jeevaharan har vært savnet siden tirsdag 15. august. Adresseavisen har tidligere skrevet at den siste sikre observasjonen av BI-studenten er idet han går fra utestedet The Mint og inn i Ørjaveita i Trondheim sentrum. Et bilde fra utestedet i Nordre gate er tatt klokken 00.42 denne natten.

Hadde kort samtale

Fredag formiddag opplyser Arve Vagnild, som leder etterforskningen av forsvinningssaken, at et vitne kan ha møtt den savnede 21-åringen i Drillveita i Trondheim sentrum.

– I Drillveita har et vitne gjort en observasjon av en mann med en beskrivelse som indikerer at det kan være savnede. Tidspunktet er også forenelig med at det kan være ham, sier Vagnild.

  • Bakgrunn: Savnet i over en uke – søndag skulle Rakavan Jeevaharan ha feiret 21-års dagen sin
Fredag formiddag opplyser Arve Vagnild, som leder etterforskningen av forsvinningssaken, at et vitne kan ha møtt den savnede 21-åringen i Drillveita i Trondheim sentrum.

Etterforskningslederen opplyser videre at det var kontakt mellom det mannlige vitnet og det som kan være Rakavan.

– Vitnet oppfatter at han skal inn en plass i denne veiten, og spør ham om det. Han svarer at dét skal han ikke. Det er en kort samtale, sier Vagnild, som opplyser at dette tipset ble formidlet til politiet mandag denne uken.

Kanskje fanget på film i Kongens gate

Klokken 00.48 sammen natt skrev Rakavan en messengermelding til sin søster om at han var på vei hjem til deres felles leilighet i Elgeseter gate. Han fulgte opp med at han var ved Elgeseter bro klokken 00.56. Da han ikke dukket opp ringte familien opp telefonen hans. Da hørte de bare lyder av skritt og ingen tale.

Saken fortsetter under annonsen.

Politiet har i forbindelse med etterforskningen undersøkt hvilke basestasjoner som har fanget opp signaler fra Rakavans mobil. Det siste signalet ble fanget av en basestasjon på Lerkendal rett før klokken 01.30 denne natten. Det sporet peker vestover fra Elgeseter gate, og antyder at mobilen befinner seg et sted på strekningen Stavne og nordover til Ila. Politiet legger til grunn at han hadde med seg mobilen da han gikk denne natten.

– Hvis det er den savnede som gikk i Drillveita denne natten, så er det med på å bekrefte den retningen som basestasjonssøkene indikerer at han har gått, sier Vagnild.

Ser fortsatt gjennom videoer

Et annet spor, som også kan peker i samme retning, mener etterforskningslederen – er en overvåkingsfilm fra Kongens gate som politiet har sikret seg. På videoen ser etterforskerne en mann som passerer Skatteetaten i Kongens gate 87 denne natten rundt klokken 01.00.

– Vi har et opptak av det vi tror kan være den savnede. Han går rett utenfor den gamle politistasjonen i Kongens gate, sier Vagnild, og legger til at også familien til Rakavan har sett denne videoen.

Politiet har sikret en stor mengde videomateriale fra overvåkingskameraer i dette området. Foreløpig er det bare denne videoen som kan ha gitt en ledetråd.

– Vi har ikke gjennomgått alle videoene vi har samlet inn ennå, men er i avslutningsfasen, sier Vagnild.

– Hva gjør dere videre om gjennomgangen av videoopptakene ikke bringer dere videre i etterforskningen?

– Da må vi sette oss ned og vurdere nye taktiske etterforskningsskritt, sier Vagnild, og opplyser at det kan bli aktuelt med nye avhør i saken.

Vil ha tips

BI-studenten hadde på seg mørkegrønn bomberjakke, en lilla Fadderullan T-skjorte, svart adidas-cap og blå dongeribukser da han forsvant.

Vagnild opplyser at politiet fortsatt er interessert i tips i saken.

Klokken 00.48 skrev 21-åringen i en messengermelding til sin søster at han var på vei hjem til deres felles leilighet i Elgeseter gate. Han fulgte opp med at han var ved Elgeseter bro klokken 00.56.

Les mer om

  1. Trondheim
  2. Politiet
  3. Stavanger
  4. Etterforskning
  5. Leteaksjoner