30-åring siktet for drap på 52-åring i Skien

En 30 år gammel mann er siktet for drap på en 52 år gammel mann som ble funnet død etter en brann i Skien mandag, opplyser politiet.

To personer er pågrepet og siktet i forbindelse med brannen i en boligblokk i Skien mandag kveld. En person som antas å være en mann i 50-årene, omkom.

En 27 år gammel kvinne er siktet for grovt skadeverk i den samme saken.

Politiet antar at det var 52 år gamle Terje Sjåberg som ble funnet død på verandaen til en leilighet i Gamlegrensa 6 i Skien mandag kveld. Politiet fant mannen død etter en kraftig brann i leiligheten.

– Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten. Den ble totalskadet i brannen, opplyser politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sørøst politidistrikt.

Gamlegrensa 6 er et større leilighetskompleks, og mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Begge de siktede fremstilles for varetektsfengslet onsdag.

I avhør tirsdag

Paret satt tirsdag i avhør hos politiet. Begge har fått oppnevnt forsvarer, men ingen av parets to forsvarere, advokatene Bjørn Nærum og Andreas Nyhaug, ville tirsdag uttale seg om saken.

Ifølge politiet er kvinnen registrert som beboer i leiligheten, mens mannen er kjæresten hennes, så det er mulig at begge bodde der.

– Vi mener å ha sikre observasjoner på at de to har forlatt blokken kort tid før det ble meldt om brann, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til NTB.

Til Varden sier han at de tror paret tente på leiligheten like før de stakk av.

Dødsårsak ukjent

Politiet vet foreløpig ikke om mannen døde før brannen startet eller om det er andre grunner til at han ikke forlot den brennende leiligheten.

Politiet fikk melding om brannen like før klokken 18.30 mandag kveld. Brannen ble slukket etter kort tid. De to ble pågrepet klokken 18.57 mandag kveld.