Norge

Kjæresten drapssiktet i Teisen-saken

Kjæresten til den drepte Lise Joanni Johansson er nå drapssiktet. 21-åringen ble først siktet for brudd på våpenloven etter drapet natt til søndag, men nå mener altså politiet at han i tillegg drepte 18 år gamle Johansson.

  • Kjetil Kjetil Olsen
  • Ntb

Lise Joanni Johansson døde etter at hun ble skutt på kloss hold i en leilighet i Teisenveien 5 i Oslo. Avdødes 21 år gamle kjæreste var i leiligheten og har forklart at en ukjent mann tok seg gjennom et vindu og drepte Johansson.I leiligheten fant politiet senere et ulovlig håndvåpen, og 21-åringen ble siktet for brudd på våpenloven.Nå er han altså i tillegg siktet for å ha drept sin egen kjæreste, som han forut for drapet hadde hatt en hyggelig lørdagskveld sammen med, ifølge sin egen forklaring til politiet.Formelt er mannen siktet for forsettlig drap, ifølge politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt. Han orienterte pressen på en konferanse på politihuset på Grønland tirsdag.Politiet fester ikke lenger lit til 21-åringens tidligere forklaring om hva som skjedde.— I og med at vi nå har valgt å sikte ham, anser vi opplysningene om ukjent gjerningsmann for ikke å være sentrale i saken lenger, sier Kristiansen.

Møter trolig i retten

Det er funn på åstedet som gjorde at politiet valgte å drapssikte kjæresten, men politiet vil ikke si noe om hva slags funn det er snakk om.21-åringen har forklart at han er i psykisk ubalanse og har fått behandling av fagpersonell. Likevel regner politiet med at han møter i retten når han fremstilles for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag.- Ifølge opplysninger fra sykehuset skal 21-åringen nå være i stand til å møte i retten, sier Terje Kristiansen.21-åringen er norsk statsborger og har iraksk-kurdisk bakgrunn, ifølge politiet.

Les også

  1. Ber om fengsling av kjæresten i dag

  2. Drapsofferets kjæreste pågrepet

  3. Kvinne skutt i hodet og drept

  4. Fant finlandshette ved drapsstedet

<b> Drept. </b> Kjæresten til Lise Joanni Johansson ble i dag siktet, mistenkt for ha drept den 18 år gamle jenta.