Norge

Lokkes med VM-jaktstart

Den nye sportssjefen skal ha en alvorsprat med Frode Estil. Det er uaktuelt å la Frode trappe ned nå.

 • Forf>
 • Adresseavisen <
 • <forf>kjetil Kroksæter

— Krister (Sørgård) og jeg skal ta en prat med Frode. Han er uvurderlig for norsk langrenn. Vi vil ha ham til å satse litt mer enn han selv har tenkt, sier påtroppende sportssjef Åge Skinstad.Skinstad var like overbegeistret som noen annen over Estils løp søndag. NRKs ekspertkommentator ser med bekymring på Meråker-mannens planer om å trappe ned.Mange andre går også med planer om å gi seg. Noen får lov, men ikke den store medaljesankeren, lagkapteinen og det perfekte forbildet.

Vil trene hjemme.

Estils plan går ut på å trene hjemme i Meråker med NM og 50 km i Sapporo-VM som mål. Han er lei av all reisingen og vil takke nei til alle samlingene og de fleste rennene. - Frode må bli med i laget for å være godt nok forberedt på VM. Han bør ut og gå verdenscup og han må med på samlinger.- Flere samlinger?- Ja.Estil har friplass på 50 km som tittelforsvarer. Åge Skinstad lar det ikke bli med det. - Frode skal selvfølgelig gå jaktstarten neste år også, sier Skinstad og foretar et rekordtidlig VM-uttak. Men Frode Estil vil ikke la seg overtale så lett. Når vi spør om han kan tenke seg å kalle sammen til nytt familieråd for å endre planene, svarer han: - Nei, den beslutningen er endelig.

Gjenganger på pallen.

Estil har nå gull, sølv og bronse pluss en 12. plass på jaktstart i de siste fire mesterskapene. På 17 starter i OL og VM har han 12 medaljer; seks gull, tre sølv og tre bronse.Han har vært på seierspallen i de fire siste rennene. Han har faktisk blingset på pallen bare tre ganger på de siste 16 forsøkene. Det er en merittliste som bare Bjørn Dæhlie og noen få til kan matche.Søndag rykket Estil forbi legendariske Eero Mäntyranta på adelskalenderen. Med gull på 15 km passerer han også Harri Kirvesniemi og er hakk i hæl på Thomas Alsgaard. Han er inne blant legendene i langrennssporten.Er det rart om Åge Skinstad ser Frode Estil som nøkkelmann i sin nye jobb?

Frode Estil har lenge sagt at denne sesongen er hans siste med full satsing. Nå er det mange som forsøker å overtale ham til å satse videre. OLAV OLSEN / SCANPIX

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Lokkes med VM-jaktstart

 2. LANGRENN

  Ekspert om Northug-vrakingen: - En markering for å vise hvem som er sjefen

 3. LANGRENN

  Landslagstrener med luksusproblem

 4. SPORT

  Dramatisk sølvløp av Estil

 5. SKISKYTING

  Tarjei Bø fikk medaljedilemma: - Som å velge mellom Porsche og Ferrari

 6. LANGRENN

  Northug hyller Klæbo etter OL-gullet