– Jeg er ikke stolt av antallet kvinner vi har i Telenors ledelse

Sigve Brekke snakker ut etter Telenor-bråket.

Prosessen rundt ansettelsen av Sigve Brekke som konsernsjef i Telenor har fått sterk kritikk den siste uken.
  • Eivind Nicolai Lauritsen

– Vi har et generelt problem med at for få kvinner vokser opp i senior lederposisjoner, sier Sigve Brekke i et intervju med NRK.

Han sier at teleselskapet har fått en ripe i lakken, både fra avsløringene om korrupsjon i Vimpelcom, et selskap hvor Telenor er nest største eier, avsløringene om feil på Brekkes CV og sakene om Telenors lave andel av kvinnelige toppledere.

Telenor vil nå forsøke å få en kvinneandel på 40 prosent i selskapets lederstillinger, ifølge NRK .

Bare 1 av 55 utenlandssjefer var kvinne

Tirsdag avslørte VGat Telenor-styret ikke hadde med kvinnelige kandidater til sluttrunden da topplederjobben ble besatt i mai, selv om næringsministeren ba dem lete aktivt etter kvinnelige lederkandidater.

Like etter kunne Aftenposten fortelle at bare én av 55 utenlandssjefer i Telenor har vært en kvinne.

Selskapet har måtte tåle krass kritikk fra politikere etter avsløringene, og det har blit stilt spørsmål om prosessen rundt ansettelsen av konsernsjef Sigve Brekke.

Les også:

Les også

Telenor-topp inn på teppet hos næringsministeren i ettermiddag

Næringsminister Monica Mæland (H) har tidligere uttalt at det ville vært «alvorlig» dersom det viser seg at ingen kvinner var med i sluttrunden av prosessen fram mot å finne ny konsernsjef.

Tidligere styreleder Svein Aaser har ikke ønsket å uttale seg om saken, men har skrevet et innlegg i Dagens Næringsliv (bak betalingsmur) hvor han skriver at mediene brukes i kampanjer «preget av personlige og politiske agendaer» mot Telenor.