Norge

Dyre boliger går unna

Mens det tidligere har vært rimelige, usentrale boliger som har solgt best i nyboligmarkedet, er det de dyre hjemmene som går unna i 2011.

Leilighetene i Kavringen Brygge på Tjuvholmen har blitt solgt unna i stor fart.
  • Jeanette Sjøberg
    Jeanette Sjøberg

Les også:

Salgstakten for nye boliger er jevn i årets to første måneder, med 1005 solgte boliger, viser nye tall fra analyseselskapet Econ Pöyry.

Dette er på samme nivå som desember.

Høy standard ved sjøen

Men mens det tidligere har vært rimeligere og mindre sentrale boliger som har solgt best, er det så langt i 2011 dyre og sjønære leiligheter som selger godt.

Av de prosjektene som selger best, finner vi leilighetsprosjekter med høy standard og pris ved sjøen i Oslo og andre steder langs Oslofjorden.

— Eksempler på prosjekter som har solgt svært godt er Kavringen Brygge på Tjuvholmen. Her ble 76 prosent av leilighetene solgt de siste to månedene. Et annet eksempel er Sjøbadet Park i Moss, der er 88 prosent solgt, sier Torunn Julie Kielland i Econ Pöyry.

Mer optimisme

Hun sier nye prosjekter generelt går bra når de legges ut for salg, og at det nå er de litt dyrere, store, sjønære boligene som har solgt best.

— Det tyder på at folk nå er litt mer optimistiske og er villige til å bruke litt mer på bolig, sier Kielland.

Men det bygges fremdeles ikke nok bolliger til å møte behovet, sier hun.

— Vi ser at antall ledige boliger til salgs stadig går nedover, det er et varsku om at det må bygges mer, sier Kielland.

Oslo og Østfold

De siste to månedene er det solgt flest nye boliger i Oslo Nord og i Østfold, mens salgstakten har vært lavest i Follo.

Analyserapporten Econ Nye boliger gir annenhver måned ut en oversikt over pris- og salgsutviklingen for nye boligprosjekter på Østlandet.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook

Les også

  1. Tjuvholmen-luksus i vannkanten

  2. Unge sliter med å kjøpe bolig

  3. Boligtilbudet krymper i storbyene