Norge

Vektere, kamera og kodelåser skal sikre moskeer mot nye terrorangrep

I flere moskeer i Norge er vektere eller frivillige vakter til stede under fredagsbønnen. Noen har også montert overvåkingskamera etter terrorangrepet i Bærum.

Politiet har tidligere uttrykt at de ønsker å gjennomføre en øvelse for scenarioet der et angrep på moské. Stabssjef Thor Langli i oslopolitiet sier til Vårt Land at det ikke er spesielt at de ønsker det, i og med at de har øvd på en rekke andre objekter tidligere. Her fra Al-Noor-moskeen i Bærum. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

Andre har montert kodelås på døra, viser en rundspørring Vårt Land har gjort blant moskeer i Norge.

Al-Noor-moskeen i Bærum hadde allerede en del sikkerhetstiltak på plass før terrorangrepet i moskeen 10. august i år. Etter angrepet har de styrket sikkerheten ytterligere, blant annet har de en vaktordning og kodelås på inngangsdørene i moskeen, skriver avisen.

Flere moskeer i Oslo opplyser til Vårt Land at de har vektere som passer på under fredagsbønnen. Noen har også montert overvåkingskamera eller kodelås, og andre diskuterer å gjøre det.

Noen steder har sikkerhetstiltakene oppstått spontant. I Bergen moské sier styreleder Badreddine Maizi at det nå er noen som stiller seg ved dørene og passer på når andre ber.

– Jeg merker at det er flere frivillige vakter. Noen vil beskytte eller «ofre seg». Jeg har ikke snakket med dem hvorfor de gjør det. Det virker som en del tar litt ansvar, sier Maizi.

Noen moskeer sier til Vårt Land at de får henvendelser fra bekymrede medlemmer og merker noe mindre pågang, mens andre sier bruken av moskeen er tilbake til normalen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Angrepet på al-Noor-moskeen
 2. Høyreekstremisme
 3. Terror
 4. Sikkerhet
 5. Bærum

Relevante artikler

 1. NORGE

  Slik har Det Islamske Kultursenter finansiert eiendomskjøp for 101 millioner

 2. NORGE

  Oslo-politiet: Anmeldt hatkrim mot muslimer doblet på fire år

 3. NORGE

  Lørdag ettermiddag i Oslo vest, Bærum og Asker: Syv politifolk skulle beskytte 365.000 innbyggere.

 4. NORGE

  For første gang siden 1974 blir det ikke fredagsbønn her

 5. NORGE

  Intern strid i somalisk moské gjorde at politiet måtte rykke ut. Sammenstøtet ble filmet.

 6. NORGE

  Bønnen sendes på Facebook og messen på YouTube. Årets påske er heldigital.