Rekordmange unge til fjells

Stadig flere unge ønsker seg en påskeferie med fjell og friluftsliv, og aldri har det vært flere ungdommer til fjells, melder Turistforeningen.

De betjente DNT-hyttene har alle opplevd en økning i antall overnattinger, der de har en oppgang på 15 prosent mot snittet for de siste fem påskene.

– Vi ser at det er flere unge på fjellet enn før. Det er en stadig mer klimabevisst yngre generasjon som søker opplevelser i eget land fremfor å fly til utlandet i ferien, og det er vi glade for, sier generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang.

I løpet av fem år har DNT ung hatt en medlemsøkning på 47 prosent, noe som kan indikere at ungdom i økende grad ønsker seg fjell og friluftsliv.

12.500 overnattinger

Det er imidlertid ikke bare unge som ønsker naturopplevelser i fjellet i påsken. Så langt har det vært over 12.500 overnattinger på Turistforeningens 33 betjente hytter.

– DNT opplevde en helt fantastisk start på påsken, det har jevnet seg litt ut, men vi er fortsatt på snittet de fem siste årene, og mye bedre enn 2017-påsken, som jo var like sen. Så vi er veldig fornøyde, sier Solvang.

Les også

Han har sagt opp jobben og solgt alt han eier. Nå dyrker han friluftslivet på fulltid.

Hyttene med mest økning fra i fjor er Sandhaug på Hardangervidda med 44 prosent, som deretter følges av Mårbu på Hardangervidda (28 prosent), Litlos på Hardangervidda (23 prosent), Liomseter i Langsua (23 prosent), Rauhelleren på Hardangervidda (23 prosent) og Skogadalsbøen (20 prosent).