Norge

Politiet etterlyser vitner og tips etter Askim-drapet

Politiet ber om tips etter at Christian Halvorsen (43) søndag ble funnet skutt og drept i Askim.

Kripos søkte med hund mandag formiddag i området der Christian Halvorsen (43) søndag ble funnet skutt og drept.
  • NTB

Halvorsen døde av skuddskader, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Det er så langt ingen mistenkte i saken, men politiet mener beboere i Askim ikke trenger å være engstelige.

– Vi mener generelt at det er trygt i Askim. Det vi har av opplysninger i saken nå, tilsier at det ikke er noen grunn for folk å være redde, opplyser politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt til NTB.

Uvanlig sak

John Christian Elden er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende. Han kaller saken uvanlig.

– Det er uvanlig i Norge at politiet ikke er lengre i drapssaker på dette stadiet, men saker kan være vanskelige, sier han til Smaalenenes Avis.

Elden skal møte familien til avdøde fredag.

– Da jeg ble spurt om å bistå, var det naturlig å si ja. Jeg håper jeg kan bidra med litt erfaring for å få en fremdrift. Jeg vil se på saken sammen med de pårørende for å se hva vi kan bidra med for å finne en løsning, sier han.

Politiet ber om tips

Politiet er fremdeles ordknappe om saken. Politiinspektøren vil ikke si noe om mulige motiv for drapet eller om det kan være tilfeldig. Hemiø ønsker heller ikke å kommentere hvorvidt drapsvåpenet har blitt funnet.

– Vi ønsker å etterforske saken bredt og kan derfor ikke si noe på dette stadiet. Vi har en åpen etterforskning, understreker hun til NTB.

Politiet er blant annet i gang med å samle tips i saken og gjennomføre vitneavhør. Hemiø oppfordrer personer som tror de kan ha relevant informasjon, om å kontakte politiet.

Ber om opplysninger fra søndag

Dette gjelder særlig personer som har oppholdt seg i området ved Tømmeråsveien mot Sekkelsten, utenfor Askim sentrum, mellom klokken 17 og 22 søndag kveld.

– Vi er interessert i vitner som har opplysninger om saken som de tenker kan være viktig for oss, sier Hemiø.

– Det kan være folk som har hørt noe, sett noe eller av en eller annen grunn sitter inne med opplysninger, selv om man ikke har vært på stedet, legger hun til.

Politiet er ferdige med å etterforske utendørs, men etterforsker nå inne i avdødes bolig.

Les også

  1. Mannen som ble funnet død i Askim søndag, ble drept, viser obduksjonsrapport

  2. Kripos gjennomfører undersøkelser etter mistenkelig dødsfall i Askim