Malvik-ordfører omkom i båtulykke utenfor Namsos

Ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune (Ap), omkom etter at en fritidsbåt gikk på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag.

Ingrid Aune og en mann i 40-årene omkom da denne båten gikk på et skjær og deretter ble liggende på land. Bildet er tatt ved lavvann torsdag morgen. Det var høyvann da ulykken skjedde.

Det bekrefter Trøndelag politidistrikt torsdag ettermiddag. Aune (33) og Namsos’ kommunepsykolog Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) omkom etter ulykken.

– Dette er personer som er godt kjent i sine respektive kommuner, sier politiet. De har i samråd med familiene valgt å gå ut med navnene.

Hendelsen ble meldt til politiet klokken 01.43 natt til torsdag. Vitner har forklart at de hørte to smell fra ulykkesstedet, og at etterpå kunne høre motoren på båten. Ifølge naboer var skjæret båten traff markert med en lykt.

Slik så ulykkesbåten ut på åstedet torsdag morgen. Det er rundt to meter forskjell på høy- og lavvann i området.

Det er stor forskjell - rundt to meter - på flo og fjære ved ulykkesstedet. Det var høyvann da ulykken inntraff, ifølge Kartverkets oversikt.

På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant politiet daycruiseren et stykke opp på land. De to ble da først betegnet som alvorlig skadet. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset Namsos.

Ingrid Aune og Eivind Olav Kjelbotn Evensen, som omkom i en båtulykke i Namsos, natt til torsdag.

Evensen, som var Aunes kjæreste, ble erklært død ved ankomst til sykehuset, opplyste politiet i en pressemelding torsdag formiddag. Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag opplyste politiet at Aune hadde livstruende skader, men at hun senere ble bekreftet omkommet.

Politiet opplyser at de går ut med navnene på de omkomne i samråd med pårørende.

Støre: Arbeiderpartiet har mistet et av sine største talenter

Ap-leder Jonas Gahr Støre skriver på Facebook at han med stor sorg mottok budskapet om Aune og Evensens bortgang.

«Hele Arbeiderpartiet er i dyp sorg over at vår gode partikamerat Ingrid Aune har gått bort så altfor tidlig», skriver han.

Jonas Gahr Støre

Trøndelag Arbeiderparti skriver på Facebook at det er med stor sorg at de mottok budskapet torsdag

«Ingrid har vært en av våre fremste folkevalgte som har gjort en fantastisk jobb for kommunen sin og for Arbeiderpartiet»

Les også

– Engasjement og humør kjennetegnet mennesket og politikeren Ingrid Aune, sier Jonas Gahr Støre

Historisk Malvik-ordfører

Aune var politisk rådgiver for tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide og en del ledelsen i Forsvarsdepartementet. Hun fulgte etter Barth Eide til Utenriksdepartementet, da han tok over som utenriksminister i september 2012.

Ved kommunevalget i 2015 var hun Aps ordførerkandidat i Malvik. Hun ble Malviks første kvinnelige ordfører, og deres yngste ordfører gjennom tidene.

Aune tok imot Kong Harald under et besøk i Malvik i 2016.

Aune var tidligere forskningsassistent ved NUPI, Institutt for forsvarsstudier (IFS), informasjonskonsulent i Den norske Atlanterhavskomité og sjef for samfunns- og myndighetskontakt i energiselskapet Trønderenergi.

Hun hadde også flere sentrale verv i AUF fra 2003 til 2011.

43 år gamle Evensen har siden mars i fjor jobbet som kommunepsykolog i Namsos. Før dette jobbet han i 15 år på psykiatrisk klinikk ved sykehuset i Namsos.

Namsos’ kommunepsykolog Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) omkom i ulykken.
Ingrid Aune (til høyre) var politisk rådgiver for Espen Barth Eide både i Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet.