Ari Behns familie takker for støtten: – Varmer å se at Ari har betydd så mye for så mange

Dagen etter at Ari Behn gikk bort, takker familien hans for alle kondolansene og hilsenene.

Gjennom torsdagen har mange strømmet til Slottsplassen for å legge ned blomster og tenne lys for å minnes Ari Behn. Dette bildet er tatt like før klokken 18 torsdag kveld.

– Familien har bedt meg videreformidle at de er enormt takknemlige for den overveldende støtten og alle kondolanser de har fått i denne tøffe tiden. Det varmer å se at Ari har betydd så mye for så mange, sier Behns mangeårige manager Geir Håkonsrud på vegne av familien til NTB.

En lang rekke mennesker har i dag lagt ned blomster på Slottsplassen for å minnes Ari Behn, som 1. juledag valgte avslutte livet sitt, 47 år gammel.
I tillegg til blomster var det også lys og flere håndskrevne hilsener som ble lagt ned ved Karl Johan-statuen. På ett av kortene står det «Kjære Ari. Takk for alt, du er en vakker sjel. Hvil i fred.»

På et annet står det «Du var et lys i et grått land.»
Det flommer over av reaksjoner på sosiale medier. Tusenvis av mennesker har gitt uttrykk for varme minner knyttet til Behn. Utspillene er blitt publisert i både i sosiale medier og i Aftenpostens minneprotokoll der rundt 500 har delt sitt Ari Behn-minne.

Forfatter Ari Behn døde 1. juledag. Han ble 47 år gammel.

Mange vil kondolere

Også politikere, kongehus, forfattere og andre kjente personer vil dele sine Ari Behn-minner.

Jonas Gahr Støre, Ap-leder:

– Det med stor tristhet jeg hører om Ari Behns bortgang. Julen er tid for alt det gode og velmente som følger av familie og nærhet. Men denne mørkeste delen av året er også tid for nærhetens sårbarhet. Den smerten som følger ved hans bortgang treffer mange. Særlig går tankene til barna og den nærmeste familien, skriver Støre.

Kongehuset i Danmark:
– Den danske kongefamilie er dypt berørt over Ari Behns tidlige død og sender sine varme tanker til den norske kongefamilien og Ari Behns familie, sier kommunikasjonssjef Lene Balleby.

Flere har lagt ned blomster og tent lys foran Slottet dagen etter at det ble kjent at Ari Behn er død.

Forfatter Åsne Seierstad:
– Vi tente et lys for deg i går kveld, Ari, på det mørkeste stedet på Gamleveien. Lei oss for at ingen av oss klarte å lyse opp i mørket du var i nå, i sorg over at du ikke lenger er blant oss, i smerte over at døtrene dine har mistet sin pappa. Men også i takknemlighet for å ha fått oppleve ditt vennskap, dine spillopper, dine samtaler og det lys du lot skinne over livene våre, skriver Åsne Seierstad på Facebook.

Kongehusekspert Trond Norén Isaksen:
– Han var til tider en kontroversiell figur. Han hadde sin kunstneriske karriere og skulle ikke leve av kongehuset, men stå fritt til å forme sin egen karriere, sier han.

Tidligere kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen:
– Du var et helt usedvanlig menneske. Du virkelig så alle du møtte. Og du lyttet. Og du husket. For det vil jeg alltid huske deg, skriver Hagen.