Ekstraordinært landsstyremøte om bompenger i Frp søndag

Frp har hasteinnkalt til et ekstraordinært landsstyremøte søndag der regjeringsdeltakelse er tema, ifølge Nordlys.

Per Willy Amundsen sier regjeringsdeltagelse ligger i potten før landsstyrets møte søndag.

Per-Willy Amundsen, stortingsrepresentant for Troms og landsstyremedlem i Frp, bekrefter opplysningene overfor avisen.

– Det er det som ligger i potten, sier han.
Amundsen sier til avisen at ett krav må innfris dersom han og de øvrige to nordlendingene – Odd Eilert Persen og Eivind Stene, henholdsvis leder og nestleder i Troms og Finnmark Frp – skal stemme for å fortsette i regjering med Høyre.

– Jeg forventer at vi får gjennomslag for bompengefri E8. Det må være en del av løsningen. Det handler om Nord-Norges viktigste innfartsvei. Vi må gå i gang med byggingen nå, sier Amundsen og fortsetter:

– Dersom de forventer å få våre tre stemmer for at vi skal fortsette i regjering, er dette en del av løsningen. Ellers kommer vi til å stemme for at vi skal ut av regjering. Vi er lei av hele E8-kampen, sier Amundsen til avisen.

Europavei 8 er den nye innfartsveien til Tromsø. De totale kostnadene er anslått til 2,2 milliarder kroner, der 750 millioner etter planen skal finansieres med bompenger.

Kalt inn på kort varsel

Atle Simonsen (Frp), statssekretær i Samferdelsdepartementet, bekrefter overfor Aftenposten at det er kalt inn til landsstyremøte søndag. Invitasjonen ble sendt ut fredag ettermiddag, og det legges opp til et fysisk møte der landsstyremedlemmene kommer til Oslo på kort varsel.

– Vi har bestemt oss for å kalle inn landsstyret fordi vi ønsker å oppdatere dem om status i forhandlingene om bompenger, sier Simonsen til Aftenposten.

– Pågår disse forhandlingene om bompengeløsning fortsatt, er en løsning på plass eller er det brudd?

– Det kan jeg ikke si.

– Er det riktig at Frps regjeringsdeltagelse kommer opp til debatt på landssstyremøtet søndag?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Sa tirsdag at de nærmet seg løsning

De fire regjeringspartiene Høyre, Frp, Venstre og KrF har forhandlet om bompenger siden før sommerferien, etter at Frps landsstyre i juni stilte seks krav for å lette bompengebelastningen.

Tidligere denne uken ga samferdselsminister Jon Georg Dale uttrykk for at de fire partiene nærmet seg en løsning.

Tirsdag kunne Aftenposten presentere deler av løsningen som partiene så ut til å samle seg om. Løsningen innebar blant annet at staten skulle ta mer av regjeringen for utbygging av nye veier.

Venstre-leder Trine Skei Grande ga etter dette uttrykk for at hun var lite begeistret over at forslag det forhandles om, lekkes til mediene.

– Nei, det syns jeg ingenting om. Det er vanskelig å kjøre prosesser i regjering når så mye er lekket ut, sa hun til NTB.

Solberg: - Helt naturlig

Statsminister Erna Solberg (H) har vært opptatt med turné i Nord-Norge de siste dagene. Hun sier til NTB at hun mener det er naturlig at Frp konsulterer sitt landsstyre i den pågående prosessen om bompenger mellom regjeringspartiene.

– Vi jobber for å finne løsninger og forankre saker både om bompenger og statsbudsjettet. At Frp konsulterer sitt landsstyre, er en helt naturlig prosess i dette, sier Solberg i en kommentar sent fredag kveld.

Regjeringens høstkonferanse om statsbudsjettet for 2020 holdes 28.–29. august.