Norge

Politiet har fått over 30 nye tips i Trude Espås-saken

Ble funnet voldtatt og drept for 20 år siden.

Trude Espås ble drept i Geiranger i 1996. Nå har politiet fått over 30 nye tips i saken.
  • NTB

Politiet har fått over 30 nye tips i forbindelse med etterforskningen av drapet på Trude Espås i 1996. Flere personer kan bli innkalt til nye avhør.

1. august var det 20 år siden kvinnen fra Orkanger ble voldtatt og drept i utkanten av turistbygda Geiranger på Sunnmøre.

Etter at politiet den siste tiden har etterlyst nye tips, har det kommet over 30 henvendelser, opplyser påtaleansvarlig Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

  • Gir bedre og raskere svar: Slik kan DNA-prøver løse gamle drapsgåter

Skovly kaller ingen av tipsene «revolusjonerende», men at det blant annet har kommet informasjon om navngitte personer politiet bør snakke med.

– Noen av tipsene har vi også fått tidligere, og de er undersøkt. Andre ser vi at det ikke er grunn til å forfølge. Men vi har også fått inn enkelte tips som nok vil føre til litt innsats fra vår side, sier han.

Foreldrene i 2007: – Et sår som rives opp gang på gang

Drapet på Trude Espås i Geiranger har aldri vært henlagt fra politiets side. Digitaliseringen av hele det omfattende etterforskningsmaterialet gjør det mulig for Kripos å kunne etterforske saken med den nye enheten for alvorlige uoppklarte saker, den såkalte cold case-enheten.

Kripos vil nå vurdere saken så raskt som mulig og gi beskjed til Møre og Romsdal politidistrikt om de kommer til å gå gjennom saken på nytt.

Les mer om

  1. Møre og Romsdal
  2. Etterforskning
  3. Politiet