Norge

Politiet vil ha fire ukers varetekt for drapssiktet i Skien

Politiet ønsker å varetektsfengsle en 29 år gammel mann i fire uker etter drapet på 37 år gamle André Vollen i Skien lørdag.

Politiet opplyser at de har gjort det de betegner som viktige funn etter tips fra publikum. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

 • NTB

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett torsdag formiddag, og politiet ønsker at fengslingsmøtet går for lukkede dører, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Årsaken til dette er at etterforskningen er i en tidlig fase hvor det blant annet gjenstår avhør av flere vitner, og politiet mener offentlighet om sakens opplysninger utover det politiet selv har gått ut med vil kunne være til skade for etterforskningen, heter det i fengslingsbegjæringen.

29-åringen er siktet for drapet på André Vollen og en annen voldshendelse.

Har gjort viktige funn

Politiet ønsker at siktede varetektsfengsles i fire uker. Dette begrunnes med at politiet mener det foreligger bevisforspillelsesfare og gjentagelsesfare. Politiet vil også be om at siktede får brev- og besøksforbud de første to ukene.

Politiet ba tidligere denne uken om tips om et rosa teppe og en damesykkel i en dus farge med kurv. Politiet opplyser nå at de har gjort det de betegner som viktige funn etter tips fra publikum, men kan av hensyn til den videre etterforskningen ikke gå ut med noen nærmere detaljer.

Ikke avhørt

29-åringen som er siktet for drapet, har ennå ikke latt seg avhøre av politiet. Hans forsvarer Espen Refstie har tidligere opplyst til NTB at dette er begrunnet med hans klients helsesituasjon.

André Vollen ble funnet død i en kommunal bolig i Skien lørdag kveld. Dagen før skjedde det en grov voldsepisode i samme leilighetskompleks.

Les mer om

 1. Drap
 2. Skien

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  To uker i isolasjon for drapssiktet i Skien

 2. NORGE
  Publisert:

  Mann i 20-årene siktet for drap og en annen voldshendelse i Skien

 3. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet i Sarpsborg ikke avhørt på nytt mandag

 4. NORGE
  Publisert:

  Politikilder: Kunne ha gått inn i huset til den savnede fra Brumunddal lenge før

 5. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet 17-åring forklarer seg om Varhaug-drapet

 6. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet mann varetektsfengslet i fire uker