Norge

Bakkenettet ikke for alle

Langt fra alle kan ta inn signalene fra det digitale bakkenettet, viser ny karttjeneste.

Fredrikstad er et eksempel på en by hvor langt fra alle innbyggerne kan ta inn de digitale bakkenettsendingene(hvite områder = "sannsynligvis ikke dekning")
  • Geir Amundsen
    Geir Amundsen
Les også

Digital-TV-krigen stadig tøffere

Er du en av dem som i dag ser TV via den vanlige TV-antennen, er det digitale bakkenett som starter sendingen til høsten, et av fire alternativer til å skaffe seg digital-TV før de analoge sendingen slukkes i 2009

NTV har lansert et dekningskart som skal gjøre det enkelt å finne ut om man kan ta inn de digitale bakkenettsendingene som starter til høsten.

Etter å ha foretatt en del testsøk, er det overraskende hvor mange områder i større byer og tettsteder som ikke vil dekkes av de digitale bakkenettsendingene. Flere steder vil folk også oppleve at mens naboen har "god dekning", har man selv "sannsynligvis ikke dekning".

Ifølge Jørgen Thaule, informasjonssjef i Norges televisjon , skal kartet være meget presist.

— Vår tanke er at dekningskartet skal brukes som et verktøy av våre potensielle kunder, og vi har følgelig lagt stor vekt på å lage et mest mulig presist kart, sier Thaule

Topografiske hinder

— Forklaringen på at det vil være områder uten dekning i en del større byer og tettsteder, har rett og slett med topografi og antenneplassering å gjøre, sier Thaule.

Thaule påpeker at kartet er såkalt teoretisk utregnet, og at visse justeringer vil kunne bli foretatt når sendingen starter og man får målt den faktiske dekningen.

Svein Ove Søreide, kommunikasjonsdirektør i NTV Pluss, understreker også at etterhvert som senderne kommer opp og Norkring får testet dekningen, vil kartene bli mer presise.

Etterhvert som senderne kommer opp og Norkring får testet dekning vil kartene bli mer presise. Før lansering vil de ha større nøyaktighet enn nå. Her kan det mao være feilkilder. Konsekvensen er at slett ikke alle i samme by eller tettsted vil kunne ta inn de digitale bakkesendingene, og dermed heller ikke vil være potensielle NTV Pluss-kunder. Har man ikke dekning, vil digital-TV via parabol, kabel eller bredbånds-TV være alternativene.

Sjekk om du kan ta inn de digitale bakkenettsendingene.

Les også

  1. Dine digital-TV-krav

  2. TV-bransjen skal reguleres

  3. Digital-TV innen 2008

  4. Dårlig kunnskap om Digital-TV

  5. - Umulig å få TV

  6. Digitalt bakkenett i boks?

Også i Vestfold er det mange områder som vil bli dekket av de digitale bakkenettsendingene.
Kjøpmannskjær i Nøtterøy kommune har variabel dekkning.
Det er også tilfellet i Melsomvik i Stokke kommune.