Norge

Siktede etter Askøy-brannen varetektsfengslet i to uker

Mannen som er siktet etter dødsbrannen i Askøy er i Hordaland tingrett varetektsfengslet i to uker. Ifølge Bergens Tidende er den siktede ekskjæresten til den savnede kvinnen.

To personer er savnet etter boligbrannen på Askøy fredag. En person er pågrepet.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Politiet ba tingretten om å fengsle den siktede i fire uker, men fikk kun medhold i at mannen skal fengsles i to uker, skriver Bergens Tidende.

Ifølge avisen varetektsfengsles mannen i to uker, med brev- og besøksforbud. Han må også sitte i isolasjon.

Mannen i 40-årene, som er siktet i forbindelse med brannen, nekter straffskyld.

Politiet ønsket å fengsle mannen på grunn av bevisforspillelsesfare.

– Det er viktig for oss at siktede enten sjekkes inn eller ut av saken. Han skal ikke sitte inne dersom det viser seg at han er uskyldig, sier politiadvokat Laila Skeide til avisen.

Både BT og Bergensavisen skriver at den siktede mannen er en tidligere kjæreste av kvinnen som er savnet.

Kvinnen skal ha avsluttet forholdet til siktede i fjor høst. Etter det skal hun ha innledet et forhold til en ny mann. Denne mannen skal være den andre savnede i saken, skriver Bergens Tidende.

Advokat Eirik Nåmdal er siktedes forsvarer.

– Han erkjenner ikke straffskyld og har opplyst at han har ingen befatning med dette, sier forsvareren til Bergens Tidende.

To personer, en kvinne i 40-årene og mann i 30-årene, er meldt savnet etter brannen. Det er funnet levninger etter to personer i boligen, og man antar at det er de savnede.

Politiet fikk melding om brannen klokken 08.40 fredag morgen. Kort tid før skal naboer ha hørt bråk fra leiligheten der brannen skjedde.

Les mer om

  1. Askøy
  2. Brann
  3. Krim