Norge

Menn nektet stemmerett på 8.-marsmøte

Da Kjetil Vevle, leder i AUF i Hordaland, stilte på planleggingsmøtet for 8. mars, fikk han klar melding om at menn ikke hadde stemmerett.

Det var på parolemøtet for 8. mars mandag Vevle ble nektet stemmerett over parolene på årets Kvinnedag i Bergen. Grunnen var at han ikke er kvinne, skriver Bergens Tidende .

– Om det er slik at vi ikke får være med å kjempe for kvinners rettigheter fordi vi har feil kjønn, føler jeg at vi ikke lever i 2007, sier en oppgitt Vevle.

Blant rundt 40 fremmøtte var han en av åtte menn. Han stilte opp for å komme med forslag til paroler på kvinnedagen, men ble overrasket da han ikke fikk stemme over de framlagte forslagene.

Møtet ble arrangert av 8. mars-initiativet, en løst sammensatt gruppe av flere organisasjoner og enkeltpersoner som planlegger og gjennomfører 8. mars i Bergen.

Ellen Hagen var ordstyrer på møtet og sitter i arbeidsutvalget for 8. mars-initiativet. Hun peker på at det ble vedtatt på møtet at menn ikke fikk stemmerett, og forklarer det med oppbyggingen av en samling som 8. mars-initiativet.

– En løs organisasjon som dette har ingen ledelse eller noen skrevne regler å forholde seg til. På mandag tok vi en avstemning på om menn skulle få talerett og stemmerett. Resultatet ble at de fikk talerett, men ikke stemmerett, sier Hagen.

Kjetil Vevle får ikke stemme over hvilke paroler AUF-Hordaland skal ha på kvinnedagen. Årsak: fordi han er mann. Foto: Brekke, Eirik

Relevante artikler

 1. NORGE

  Sumaya Jirde Ali trosset truslene: – Mine søstre kjempet ikke for at røster som min skulle knebles

 2. SID

  Jeg opplevde årets 8. mars-markering som en venstresosialistisk marsj

 3. DEBATT

  Kort sagt, tirsdag 10. mars

 4. NORGE

  Abort blir hovedparole i Oslos 8. mars-tog

 5. SID

  Det må bli flere sterke kvinner i julefilmene

 6. FOTBALL

  For få "kjerringer" i Vålerenga