Elgjeger felte ulvetispe i Froland

En ulvetispe på 38,5 kilo ble skutt ved Oland i Froland kommune torsdag formiddag.

Elgjegeren Georg Wahlstrøm satt på post da ulven plutselig dukket opp. Det er den siste tiden meldt om at sau er drept og skadet av ulv i området.
  • Håkon Letvik

- Vi hadde akkurat avsluttet et drev under elgjakta da ulven dukket opp. Jeg skjøt den på 60–70 meters hold, sier jegeren Georg Wahlstrøm til Frolendingen.

Bønder i distriktet har den siste tiden vært plaget av at rovdyr har angrepet og drept og skadet sauer. I Åmli ble det meldt at ti sauer ble tatt av ulv i september.

– Vi har mistanke om at ulven har tatt sau, men kan ikke si noe sikkert om det før vi har foretatt flere undersøkelser, sier rovviltkontakt Lars Johan Skjeggedal ved Statens Naturoppsyn til Aftenposten.

Rovviltkotakt Lars Johan Skjeggestad reiste ut for å inspisere, måle og ta prøver av ulvetispa som ble skutt torsdag.
Les også

Fem ulver utenfor Akershus og Hedmark skal avlives før april 2017

Skjeggedal regner med at ulven har oppholdt seg i området siden i sommer. Han opplyser at ulven ble truffet av ett skudd og at den straks døde.

Skjeggedal reiste til stedet for å ta prøver av ulven. Den ble skutt i lisensjakt og tilhører dermed jegeren, som vil stoppe den ut.

Det er skutt ulver i området tidligere, men det er første gang på flere år at det er skutt en tispe.

Fylkesmannen har utstedt tillatelse til å felle to ulver i rovviltregion 2, som omfatter Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold.

– Det er for å regulere bestanden og for å forebygge skader på husdyr, sier viltforvalter Per Ketil Omholt hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder.