NRK: Erna Solberg brøt smittereglene

– Jeg burde visst bedre, sier hun til NRK.

«Vinterferie på Geilo med mannen jeg snart har vært gift med i 25 år!» skrev statsminister Erna Solberg under Instagram-bildet hun la ut i vinterferien.

Statsminister Erna Solberg og hennes familie brøt smittevernreglene under vinterferien på Geilo. Familien samlet seg to kvelder på rad og var flere enn ti stykker da de spiste middag sammen. Det melder NRK.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norske folk, burde kunnet reglene bedre, sier hun til NRK.

Statsministerens familie leide leilighet sammen med familien til den ene av hennes søstre. Solbergs andre søster leide en annen leilighet i samme leilighetskompleks. Det endte med to kvelder der familien samlet seg og spiste sammen og var flere enn ti stykker.

Privat arrangement med flere enn ti personer

De nasjonale smittevernreglene i februar tilsa at man ikke skal være flere enn ti personer samlet i et privat arrangement på en restaurant.

– Det er fire for mange. Vi skulle ikke hatt det sånn, og jeg burde stoppet det. Jeg gjorde ikke det og kan bare si beklager, sier Solberg.

Solberg og familien skulle feire at Solberg nettopp hadde fylt 60 år. Feiringen av 60-årsdagen var fredag 26. februar. 13 personer i følget samlet seg da på restauranten Hallingstuene på Geilo. Solberg skulle egentlig være med, men måtte på grunn av akutte øyeproblemer oppsøke lege i Oslo.

Dagen før ble det også samlet 14 stykker i leiligheten samtidig. Da var Solberg selv til stede. Ingen i følget ble smittet av korona under turen, får NRK opplyst.

Høie: – Skulle ikke skjedd

Helseminister Bent Høie (H) kommenterer saken slik overfor VG:

– Dette skulle ikke skjedd, og det er klart at vi som lager reglene og snakker om viktigheten av dem, følger reglene og rådene. Så derfor forstår jeg veldig godt at folk reagerer på dette, sier Høie.

– Veldig lei meg

I et Facebook-innlegg utdyper Solberg. Hun skriver:

– Dessverre glapp det for oss, og vi klarte ikke å følge regler og anbefalinger slik vi skulle. Jeg beklager at familien min og jeg har brutt korona-regelverket, det skulle aldri ha skjedd. Vi burde selvsagt også ha fulgt alle anbefalingene, slik jeg har bedt dere om å gjøre. Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd.

Uklart om politiet vil følge det opp

– Dersom besøket på restauranten blir fulgt opp med bøter, skal vi selvsagt gjøre opp for oss som alle andre, skriver Solberg i Facebook-innlegget.

Aftenposten har forsøkt å kontakte Sør-øst politidistrikt torsdag kveld uten at de har besvart våre henvendelser.

Til VG sier politiets operasjonsleder Maris Knudsen følgende:

– Det er naturlig at politiet vurder en sak når den kommer i media, men det gjør vi ikke torsdag kveld, fordi det ikke er et akutt oppdrag, og vi ikke har en anmeldelse på det.

Her er Solbergs Instagram-post: