Mistenkelig dødsfall på Kongsvinger

En mann ble natt til søndag funnet død på Kongsvinger, og politiet opplyser at saken er mistenkelig. Kripos er varslet.

Den unge mannen ble funnet død på gresset foran denne boligblokken i Iduns vei, i nærheten av Kongsvinger sentrum.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Den unge mannen ble funnet livløs foran en boligblokk i Iduns vei, i nærheten av Kongsvinger sentrum. Da politiet kom til stedet var vedkommende død .

— På bakgrunn av ytre skader avdøde hadde og spor på stedet anser politiet dødsfallet som et mulig drap, sa politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt i en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Politiet ønsket ved 14-tiden søndag ikke å si noe om hvilke skader avdøde hadde da han ble funnet. Det ble imidlertid avkreftet at han har blitt skutt.

— Etterforskningen er i en svært tidlig fase. Det pågår for tiden rundspørring i området, i håp om en snarlig oppklaring, sier Johnsen Dahl.

- Drept med kniv

Vitner forteller imidlertid til TV2 at mannen etter alt å dømme var drept med kniv, og at han hadde hadde kuttskader på halsen, brystet og i nakken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

— Blodspor flere steder

Da avdødes identitet ennå ikke med hundre prosents sikkerhet er fastslått, ønsker politiadvokaten heller ikke si noe om hvem vedkommende er.

Politiet ble varslet om saken klokken 01.30 natt til søndag, og har bedt om bistand fra Kripos. Politiet ønsker også hjelp fra publikum.

— Alle som har vært i området fra 23.00 lørdag kveld til 01.30 i natt, og som kan ha hørt eller sett noe av betydning i saken, bes om å ta kontakt med oss, sier Dahl Johnsen.

Et større område i boligfeltet er fortsatt sperret av med sperrebånd, og i løpet av dagen har politiet foretatt undersøkelser av åstedet.

Ifølge TV2 Nyhetskanalen skal hunder ha markert for blodspor flere steder. For å sikre disse sporene har teknikere fra politiet penslet de markerte stedene med DNA-utstyr.

Ingen personer er så langt pågrepet.

Aftenposten.no oppdaterer saken.

Politihunder skal ha markert for blodspor flere steder i boligområdet. Her undersøker politiet åstedet hvor avdøde ble funnet.