Herrem sprengte egne krav

<strong>NANJING (Aftenposten.no):</strong> Camilla Herrem skjøt seks ganger og fikk seks mål i bronsekampen i VM. Langt over egne krav.

Camilla Herrem banket inn seks mål på seks skudd i dag og har fått sitt store gjennombrudd i årets VM.
  • Arne Hole

Norge-Spania 31-26

— Jeg mener jeg bør score på 60 prosent av vingskuddene og 70 prosent av kontringene, sa Camilla Herrem da hun ble bedt om å fortelle om kravene hun stiller til seg selv. Ikke rart smilet var ekstra stort etter at Byåsen-jenta hadde fått seks sjanser og satt alle i bronsekampen mot Spania.

Les også:

Det ble en motsatt kamp av hva som skjedde da de samme lagene møttes i den siste kampen i gruppespillet. Da spilte Norge elendig i første omgang og lå under 8-14. I går var det Spania som var bak 9-15 etter de første 30 minuttene. Forskjellen var at den spanske opphentingen aldri ble mer skummel enn tre måls forsprang til Norge – siste gang på 22-25 syv minutter før slutt.

— Jeg følte at de ikke ville ta oss igjen. Selv hadde jeg masse selvtillit etter å ha fått så mye spilletid gjennom hele VM, sa rogalendingen, som har hatt sitt store gjennombrudd i Kina.

EM neste

— Nå håper jeg at jeg får oppleve EM på hjemmebane også, fortsetter Herrem, som neppe trenger å bekymre seg over uttaket dit hvis hun beholder formen og helsa. Hun har faktisk stilt veteranen Kari Mette Johansen i en svak skygge i løpet av ti VM-kamper. Selv takker hun makkeren for mye.

- Det har vært helt topp å sitte og se hva Kari Mette har gjort, og så veksle på å spille.

Også for tvillingsøstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen ble bronsekampen en stor opplevelse. Katrine stoppet 11 av 20 skudd i første omgang og viste hvilken klasse hun holder når forsvaret hjelper maksimalt til. Der var Tonje Larsen en kinesisk mur, og mot en mur stopper selv en spansk armada.

Kristine spilte sin beste kamp i VM da medaljen sto på spill og dominerte i alle faser.

— Deilig å få en slik kamp før jeg skal hjem. Det var alfa og omega å få den medaljen, sa Kristine, som fra ikke hadde bronse i noe som helst mesterskap.

- Kristine var super, oppsummerte Katrine, som ikke kunne la være å skryte av søsteren.

— Du var super du også, Katrine! kvitterte Kristine.

Det var søskenkjærlighet.

Og det var bronse.