Mann funnet kritisk skadd i kjellerleilighet i Akershus

En 22 år gammel mann ble natt til lørdag funnet livløs i en kjellerleilighet i Aurskog i Akershus. En mann er pågrepet, mistenkt for grov legemsbeskadigelse.

Politiets teknikere undersøker vinduet hvor gjerningsmannen har tatt seg inn og påført beboeren kritiske skader natt til lørdag.
  • Martin Skjæraasen
  • Ntb
  • Per Annar Per Annar Holm

21-åringen, som er siktet for grov legemsbeskadigelse, ble tatt i nærheten av leiligheten i tettstedet Aursmoen i Aurskog-Høland kommune.

Han fortsatt i avhør da Aftenposten.no snakket med politiadvokat Bjørn Tore Troniér ved Romerike politidistrikt i 18-tiden lørdag. Mannen får Gunhild Lærum som forsvarer.

Politiet vil fortsatt ikke si noe om hva som har skjedd, eller nøyaktig hvilken forbindelse det er mellom de to.

— Det er det fortsatt for tidlig å si noe om. Vi vet imidlertid at gjerningsmannen og den skadede 22-åringen kjenner hverandre, sier Troniér.

Ifølge politiinspektør Hans Holmgrunn i Romerike politidistrikt ble 22-åringen funnet livløs i en utleid kjellerleilighet i tettstedet Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Det var huseieren som varslet politiet da han oppdaget et knust vindu klokken 1.45 natt til lørdag.

Det ble umiddelbart satt i gang gjenoppliving, og 22-åringen ble fløyet til Oslo universitetssykehus, Ullevål med luftambulanse.

Ved 18-tiden lørdag var tilstanden fortsatt kritisk og uavklart, uten at politiet vil si hva slags skader 22-åringen er påført.

Aurskog og Høland lensmannskontor tar seg av den videre etterforskningen i saken.