Den viktige beskjeden

<strong>Suzhou (Aftenposten.no):</strong> Ida Alstad tok med seg en godmelding fra treneren før hun gikk på banen til sin mesterskapsdebut.

Ida Alstad fikk sin VM-debut mot Japan. Det gikk på skinner. FOTO: SCANPIX

Norge-Japan 34-19 — Vi er ikke bare brikker fordi de andre er borte. Det er blitt innprentet oss av Thorir (Hergeirsson) og Mia (Hermansson Högdahl). Vi er med fordi vi har noe å bidra med, sier Ida Alstad. Det er blitt snakket mye om at Norge spiller uten Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Gøril Snorroeggen og Ragnhild Aamodt – alle spillere som var med enten på OL- eller VM-laget i fjor, eller begge to.Nå skal fire nykommere – deriblant Ida Alstad – vise at de også duger. Og trønderjenta scoret fire mål på syv skudd og bidro med innspill og taklinger.- Jeg er fornøyd. Og glad for at vi startet med en seier. - Tvilte du på at dere ville gjøre det? - Vi er mange nye som er i en opplæringsfase, og det vil være nerver i hver kamp. Også de som ser på TV er nok mer spente nå enn med fjorårets lag. Dette er et lagspill, og det tar litt tid å komme inn i avtalene. Jeg kan telle på én hånd de kampene jeg har spilt sammen med "Kikki" (Kristine Lunde-Borgersen). Ikke har vi hatt mange treningene sammen heller, sier Ida.

Skaffet vikarer

Ida Alstad var lenge så usikker på om hun ville komme med på laget at hun fortatte jobben i Tilde barnehage på Tiller helt til siste VM-uttak ble gjort. - Det var noen som måtte ofre noen fridager og ta over vaktene jeg skulle ha hatt, sier førskolelæreren, som har lovet å kompensere fraværet med å sende mail med bilder fra Kina. - Jeg savner både ungene og de ansatte. Med dette er en livsopplevelse, og de unner meg å være her, sier 24-åringen.- Får dere en tøffere jobb med å slå Tunisia?- Det vet jeg ikke ennå. Vi skal se video av dem – og det hjelper alltid godt. Kanskje tunisierne bør se litt på Alstad også.Hun har mye å bidra med!