Kladdet for Norge

Var i VM-trøbbel mot Tunisia.

Heidi Løke var Norges beste spiller mot Tunisia, og ble belønnet med en heftig kul i panna. FOTO: SCANPIX

Men håndballjentene kjørte fra på slutten og vant 36-25 i VM søndag.Den norske stayerevnen avgjorde igjen. Men det etter en kamp der spillet kladdet mye i perioder.

Tunisia kom helt opp på 19-21 (41 minutter). Da ble keeper Katrine Lunde Haraldsen (ordinær kamp) tatt av banen. Erstatter Terese Pedersen vartet opp med noen redninger. I tillegg var tunisierne uheldig med stolpeskudd to ganger. Dermed smatt Norge opp i 30-21 på ganske kort tid.

Noen kjappe kontringsmål utgjorde igjen forskjellen, akkurat som i starten av kampen.

Norge imponerte heller ikke denne gangen stort. Skal laget vinne VM-gull, i så fall det andre i historien, må kontringsspillet sitte. I etablert angrep er det for tiden manglende rytme og ikke mye skuddtrussel fra distanse.

Løke topp

Linjespiller Heidi Løke fortsetter å imponere. Det er tilnærmet målgaranti når hun får ballen. Hun er et par klasser hvassere i angrep enn Marit Malm Frafjord.

Både Kristine Lunde-Borgersen (mange tekniske feil) og Tonje Larsen (spilte bare forsvar) kom på banen. Duoen matches nå for å finne god form til de avgjørende kampene.

Keeper-Katrine skuffet

Målvakt Katrine Lunde-Haraldsen var ikke tilfreds med egen innsats. — Jeg var dårlig, men jeg kan ikke helt si hvorfor. Jeg føler meg i bra fysisk form, sier Lunde Haraldsen. Hun endte på en redningsprosent litt over 30. Det er et lite lysår unna hva vi vanligvis får servert fra den kanten.Hun ble tatt av banen 18 minutter før slutt på 21-19. Innhopper Terese Pedersen spilte meget solid og var med på å få orden på sakene. Oppskriften for å slå tilbake er denne, ifølge keeper-Katrine. – Jeg får komme meg på hotellet og skrive noen plakater der det står at jeg er virkelig god. De to første blir mot Ungarn (onsdag) og Romania (torsdag). Her avgjøres det hvor mange poeng Norge tar med seg til hovedrunden.

Mandag kan Norge sette scoringsrekord mot Chile. Landslagsrekorden er 48-11 mot Uruguay fra VM i 2001.

Chilenerne har hittil i mesterskapet sluppet inn 51 og 48 mål.

Heidi Løkes Donald-kul skapte latter på innbytter-benken. Strekspilleren tok det hele med et smil. FOTO: SCANPIX