Opera større enn iPhone

Og nei, det er ikke snakk om Wagner, men den norske mobil-nettleseren Opera som igjen er størst i verden.

<b>Opera mest populær.</b> Tall fra StatCounter viser at norske Opera er verdens mest brukte nettleser for mobiltelefoner i mai.

Etter å ha blitt vippet ned fra nettlesertronen av iPhone og Apple i februar, er igjen den norske nettleseren Opera Mini mest populær blant verdens mobilbrukere, viser mai-tallene fra webanalysefirmaet StatCounter.

Operas nettleser topper med 24,6 prosent av all nedlastning til mobiltelefoner i mai måned. iPhone følger hakk i hel med 22.3 prosent, og Nokia holder tredjeplassen med sine 17.9 prosent.

Mens Operas nettleser benyttes av både mobilprodusenter og mobiloperatører, og dessuten kan lastes ned gratis på de fleste mobiltelefoner, er Apples nettleser kun for iPhone.

Flere regnestykker

Tar man en nærmere titt på tallene til StatCounter ser man at hvis også tallene for iPod Touch (Wi-Fi) som alene hadde 14,9 prosent av den totale nettlesertrafikken i mai, ja så er fortsatt Apple nettleser Safari størst.

Men teller man bare trafikken fra rene mobiltelefoner, ja så er Opera tilbake som kongen på nettleser-haugen.

StatCounter som er en av verdens største innen webanalyse, baserer sine nedlastningsstatistikk for mobile nettlesere på 4 milliarder sidenedlastninger i måneden.

Apple på topp i Norge

Et søk i databasen til StatCounter, viser at det i Norge, Operas hjemmebane, er Apple og iPhone som har fosset frem det siste halvåret og tatt et solid grep om det mobile nettlesermarkedet på bekostning av i første rekke Opera.

Les også:

Les også

App Store har rundet 1 milliard nedlastninger

<b>iPhone størst i Norge.</b> Tall fra StatCounter viser at iPhone de siste par månedene har vært nær dobbelt så stor som Opera.
<b>2. juni.</b> Og slik fordelte gårsdagens nedlastninger seg på de ulike mobile nettleserne.