Hovedsponsoren<br/>krever et svar

Hovedsponsor Aker vil ta kontakt med Norges Skiforbund og få deres versjon av bråket i etterkant av lørdagens verdenscuprenn.

Det stormer rundt Petter Northug og hans oppførsel - igjen.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Kommentator, Adressseavisen

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Atle Kigen til Adresseavisen.

– Vi har en nær dialog med skiforbundet og vil høre deres versjon, sier han.

Tidenes sponsoravtale Kjell Inge Røkke-eide Aker gikk inn med 60 millioner kroner da de sist vinter ble enige med Norges Skiforbund om å bli hovedsponsor for langrennslandslaget. Avtalen var tidenes største for skiforbundet og bringer 15 millioner kroner årlig over fire år til Petter Northug & co.

Helgens bråk rundt Petter Northug er langt ifra det eneste som har skapt negative medieoppslag rundt langrennslandslaget det siste halvåret. I tillegg til flere kontroversielle saker rundt Northug, er herrelandslaget også blitt utsatt for massiv kritikk på grunn av manglende resultater i sesongstarten.

– Når vi går inn som hovedsponsor for landslaget i langrenn, må vi være forberedt på både positive og negative saker, sier Kigen.

– Ufortjent kritikk

Han mener Northug har fått ufortjent mye kritikk i forbindelse med at han kom for sent til seiersseremonien etter tremila i La Clusaz.

– Petter kan ikke klandres. Norges Skiforbund har erkjent at dette aldri skulle ha skjedd, sier Kigen, som poengterer at han har ett hundre prosent tillit til måten forbundet håndterer saken på.

– Kan skiforbundet lære noe etter det som skjedde i helgen?

– Det får du snakke med forbundet om, sier Kigen.

– Helt uakseptabelt Birger Hungerholdt har jobbet med idrettssponsing siden midten av 80-tallet, og er i dag manager for syklisten Edvald Boasson Hagen. Han er helt klar på at ingen sponsor ønsker denne type saker.

– Oppførselen i helgen var helt uakseptabel. At de sier at de ikke visste når det skulle være blomsterseremoni, er helt tullete, amatørmessig. Jeg ville ha strammet inn betydelig i disiplinen i laget. I hvilket som helst sykkellag ville dette ha vært uakseptabelt, sier sponsoreksperten.

– Hva betyr en slik sak for omdømmet?

– En enkeltsak betyr ikke mye, men hvis det er flere slike episoder så er det uheldig. Og når dette skjer, blir det sikkert gjort også mye annet som ikke blir fanget opp, sier Hungerholdt.

Taus Northug Mens Aker kom inn for drøyt et halvår siden, gikk DnB NOR og sponsorkongen Jacob Lund ut av samarbeidet med langrennsløperne. Han svarer slik på spørsmålet om han etter helgens hendelser er glad for å være ute av samarbeidet:

– Jeg tar til etterretning at vi ikke lenger er sponsor for elitelaget i langrenn.

Adresseavisen møtte Petter Northug på Værnes mandag. Han ønsket da ikke å svare på noen spørsmål. I helgen nektet sportssjef Åge Skinstad og herrelandslagssjef Vidar Løfshus å ta selvkritikk. I går beklaget Skinstad overfor NTB at Northug kom for sent til seiersseremonien.

Pappa og manager John Northug frikjenner sønnen:

– Den første beskjeden Petter fikk om at det skulle bli seiersseremoni, var da en FIS-representant banket på døren. Da forsto han at det var travelt. Jeg tror alle lærer av dette, sier Northug senior.