Norge

Politiet undersøker bilen til overgrepssiktet

Bilen til den overgrepssiktede 45-åringen ble tirsdag tauet inn for kriminaltekniske undersøkelser hos Oslo-politiet. Foto: HANS O. TORGERSEN

Mens den overgrepssiktede 45-åringen sitter arrestert i Gambia, gjennomsøker politiets kriminalteknikere bilen hans på leting etter bildemateriale og tekniske bevis.

  • Svend Ole Kvilesjø
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Aftenposten.no er fra tirsdag kveld på plass i Gambia, der rettssaken mot 45-åringen kan starte allerede denne uken.

Etter det Aftenposten.no erfarer, var det mandag som etterforskere fra Oslo-politiet fant 45-åringens bil i Oslo.

Tirsdag ble bilen, en eldre Nissan Primera, tauet inn til kriminalteknisk avsnitt.

Der vil kriminalteknikerne lete etter bevis på overgrep, for eksempel biologisk materiale som hår og sæd.

Leter etter bilder

Politiet leter også etter bilde— og/eller videomateriale, som kan være med på å avdekke mulige overgrep.

Krimteknikere - og taktiske etterforskere jobber også med å kartlegge om andre personer kan ha hatt tilgang - og har oppholdt seg i bilen.

Politiet fant bilen på bakgrunn av tips om hvor 45-åringen pleier å parkere den når han oppholder seg i Gambia om vinteren.

Advokat på vei til Gambia

Advokat Sigurd Klomsæt, som har vært mannens forsvarer i Norge siden 2002, satte seg tirsdag på flyet til Gambia, selv om Aftenposten.no tidligere har skrevet at han ikke kan jobbe som advokat i landet ifølge gambisk lov.

- Han kan bare glemme å hjelpe sin klient her.

— For å jobbe som advokat i Gambia må han ha arbeids- og oppholdstillatelse. I tillegg må han være lisensiert som advokat her og være medlem av den gambiske advokatforeningen, sa president Sheriff Tambadou i den gambiske advokatforeningen.

Klomsæt sier imidlertid at han ønsker å komme i kontakt med siktede i fengselet for å sørge for at han har det bra, og at han får en gambisk advokat som kan faget og er pågående og engasjert.

Advokat Sigurd Klomsæt satt seg i dag morges på flyet mot Gambia, for å treffe sin klient gjennom flere år. FOTO: SVEND O. KVILSJØ

Opp for retten

45-åringen, som opprinnelig er fra Grenland, ble pågrepet i Gambia i romjulen, etter en bekymringsmelding fra norsk politi.

I det vest-afrikanske landet er han siktet for produksjon av barnepornografi og alvorlige seksuelle overgrep mot seks gutter i alderen tre til 10 år. Rettssaken mot ham kan starte allerede denne uken.

I september i fjor ble mannen anmeldt for overgrep mot et mindreårig barn i Oslo. Etter dommeravhør av gutten, ble 45-åringen siktet i denne saken.

Fredag ble det inngitt en ny anmeldelse mot mannen. Denne gang fra en Oslo-kvinne som hevder at den tidligere overgrepsdømte mannen skal ha forgrepet seg på hennes lille sønn.

Kvinnen skal, etter det Aftenposten.no erfarer, ha hatt en nært forhold til mannen over lengre tid.

Les også

  1. Kan stilles for retten raskt

  2. Ett av Gambia-barna fortsatt på sykehus

  3. Har ingen advokat to dager før rettssaken kan begynne