Norge

Store materielle skader etter opprør på asylinternatet på Trandum

Utlendingsinternatet på Trandum er påført store materielle skader etter at innsatte gjorde opprør lørdag kveld.

Dette bildet, frigitt av Politiets utlendingsenhet, viser hvordan det så ut på et av oppholdsrommene på Trandum etter opprøret.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Avdelingsleder Kristina Lægreid sier til VG at det var innsatte fra fem ulike avdelinger involvert. Ingen skal ha blitt skadet, men det er store materielle skader. Blant annet er bad, TV-apparater og møbler i fellesområdene ødelagt. Bilder frigitt av Politiets utlendingsenhet viser også at gulvet er dekket av vann, og at brannvesenet bistår med å fjerne dette.

– Dette er jo hendelser som vi absolutt ikke ønsker, og som vi prøver å unngå. Men dette er mennesker som kan tenkes å ville protestere mot den situasjonen de har havnet i, og da er det en viss risiko for at slikt kan skje, sier Lægreid til VG.

Det var ABC Nyheter som først meldte om saken lørdag. Opprøret skal ha startet i fem-tiden lørdag ettermiddag.

Flere bad ble ødelagt i opprøret.

– Det har vært et opprør på Trandum og det er betydelige materielle skader. Ingen personer er skadet og alt er under kontroll, sa jourhavende i Politiets utlendingsenhet (PU), politiadvokat Anne Karin Storhaug, til Aftenposten ved 23.15-tiden lørdag kveld.

Jourhavende i PU ønsket ikke å si om man håndterte situasjonen ved hjelp av egne mannskaper eller om man ba om bistand fra politiet på Romerike.

  • I 2015 kom et opprør på Trandum overraskende på politiet

Trandum har 220 plasser. Det er ikke opplyst hvor mange som deltok i opprøret. Ifølge Trandum-ledelsen er det foreløpig uklart hva som utløste det hele.

Søndag er det strengere rutiner på Trandum enn vanligere, forteller Lægreid til VG. De ansatte jobber med å få oversikt over skadene, og over hvem av de innsatte som var involvert i hendelsen.

Les mer om Trandum:

Les mer om

  1. Politiets utlendingsenhet