Siktet erkjenner overgrep mot jenter på Romsås i 2000

Den 41 år gamle mannen som i sommer ble pågrepet og siktet for overgrep mot to jenter på Romsås i 2000, erkjenner å ha utført straffbare handlinger, skriver Dagbladet.

Politioverbetjent Kari-Janne Lid innkalte til en pressekonferanse etter at Oslo-politiet hadde pågrepet og siktet en 41 år gammel mann for seksuell omgang med to jenter som på gjerningstidspunktet var henholdsvis 6 og 7 år gamle. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Han har gitt en forklaring til politiet hvor han knytter seg til hendelsene, men har ikke villet ta stilling til straffskyld i forhold til det siktelsen lyder på, sier advokat Frode Sulland til Dagbladet.

– Han erkjenner altså at han var der og utførte handlinger overfor disse jentene som er klart straffbare, sier Sulland.

Mandag 11. juli møtte 41-åringen opp frivillig hos politiet etter at politiet hadde kontaktet ham. Han ble da pågrepet og siktet for voldtekt av barn under 14 år.

De to jentene var 6 og 7 år gamle da overgrepet skal ha funnet sted ved en lekeplass på Romsås for 16 år siden.

Gjennombruddet i saken kom etter at han ble stoppet på svensk side av grensen for to år siden da han var på vei over en øde grenseovergang på Finnskogen. Mannens lastebil var lastet med 285 liter sprit, vin og øl som var kjøpt i Tyskland. Da saken kom opp for svensk rett i fjor, ble han dømt til tre måneders fengsel.

Svenske fengselsstraffer kan sones i Norge og i den forbindelse ble det tatt DNA-prøve av mannen i år. I sommer fikk politiet beskjed om at DNA-profilen hans passet med sporprøvene fra overgrepssaken for 16 år siden. (©NTB)