Norge

Nedbør fører til stengte tunneler og forsinkelser i fly- og togtrafikken på Østlandet

Enorme mengder regn førte til store trafikale problemer i Drammen mandag ettermiddag. Nå beveger uværsskyene seg mot Oslo.

Kraftig regnvær skapte vanskelige kjøreforhold i Sørkedalsveien i ettermiddag.
 • Henning Carr Ekroll
  Nyhetssjef
 • NTB

Politiet melder at en rekke tunneler i Drammen er stengt på grunn av kraftig regnvær og mye vann.

– Det er fortsatt mye vann i Bragernestunnelen, den er stengt. To biler som ikke klarte å komme seg ut måtte bli tauet ut av tunnelen. Det er ikke meldt om personskader som følge av oversvømmelsene, sier operasjonsleder Arild Ølberg til Aftenposten.

Strømsåstunnelen var også stengt en periode, men er nå åpnet, opplyser Ølberg.

– Det er mye kø på veiene fordi tunnelene som tar mye av trafikken i Drammen er eller har vært stengt. Folk som skal ut å kjøre må forberede seg på kø og saktegående trafikk, sier Ølberg.

Redusert fremkommelighet på underganger

Det var redusert fremkommelighet ved undergangen på Kreftingsgate og ved undergangen til Gulskogen senter i Drammen torsdag ettermiddag, men like etter klokken 17 opplyser politiet på Twitter at disse undergangene er åpnet.

– Generelt er det på veier som ligger lavt mye vann, selv om regnet har avtatt vil det ta tid før det forsvinner helt, sier Ølberg.

Brannvesenet melder om flere utrykninger i forbindelse med oversvømmelser.

 • Les også: Sommerværet lar vente på seg nok en gang

Ustabilt vær fremover

– I Drammen kom det mye på kort tid. Det er målt 30 til 40 mm nedbør på våre målestasjoner på én time. Det er betydelig, forteller statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Uværsskyene har mandag ettermiddag beveget seg videre østover mot Nesodden og Follo, men er nå mindre aktive ifølge Granan.

Granan forteller at det fortsatt ligger byger vest i Buskerud som skal østover. Det er derfor ventet mer nedbør på Østlandet, men det er usikkert hvor det vil treffe.

– Det er veldig ustabilt vær vi har for tiden, og det har slått veldig til i Drammen i dag, men det hadde ikke stor utstrekning. Derfor er det vanskelig å varsle lokalt, sier han.

Granan venter samme værtype både tirsdag og onsdag. Temperaturen kan fort nå 20 grader hvis solen får tak. Det blir rolige vindforhold, men langs kysten kan det blåse opp i liten kuling.

Forsinkelser på Gardermoen

Også på Oslo Lufthavn skaper været forsinkelser.

– Vi har hatt lyn og tordenskyer og derfor vil det være forsinkelser en stund fremover, sier kommunikasjonssjef Joachim Andersen ved Oslo Lufthavn til TV 2.

Sørlandsbanen stengt

På Sørlandsbanen tok lynet ned signalanlegget og førte til stenging mellom Drangedal og Kongsberg, melder jernbaneverket. NSB melder om at det nå arrangeres buss og drosje for reisende.

– Det har vært en del lynnedslag som har ført til at signalanlegget er blitt satt ut av spill, opplyser Randi Folke- Olsen, pressevakt i Jernbaneverket til NRK.

Så langt er det ikke meldt om lignende problemer ellers i landet bortsett fra på Gjøvikbanen.

Også i Oslo har tordenværet slått hardt ned. I Lillebergsvingen øst i hovedstaden har det vært et lynnedslag på loftet i en bygning.

– Det brenner ikke, men lukter svidd, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Les også

 1. Nordmenn rømmer landet i jakten på sol og varme

 2. Her knuste virvelvinden minst hundre trær


 • Har du bilder eller video av uværet? Ta kontakt på webdesk@aftenposten.no

Les mer om

 1. Politiet
 2. Drammen
 3. Flom
 4. Vær