Hurtigruteskipet som ble evakuert i Ålesund, får seile videre

Trusselen var ikke reell. Hurtigruteskipet «Nordnorge» får seile videre. Det melder politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

MS «Nordnorge» ble undersøkt av politiet etter å ha mottatt en anonym telefonsamtale onsdag kveld. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Hurtigruten MS «Nordnorge» ble onsdag kveld evakuert i Ålesund etter en mulig trussel. Nå har politiet gjort ferdig sine undersøkelser.

– Vi har avklart trusselen og funnet ut at meldingen som er ringt inn, ikke har noe realitet, melder politiet .De evakuerte passasjerene får komme tilbake til skipet. Hurtigruteskipet skal seile videre så fort alt er klart.

På grunn av forsinkelsene hendelsen har medført, vil anløpene i Kristiansund og Molde bli kansellert. MS «Nordnorge» går direkte til Trondheim. Det opplyser pressevakt Martin Henriksen ved Hurtigruten Norge i en pressemelding.

– Hurtigruten Norge valgte ut fra situasjonen å ta alle forholdsregler. Vi vil berømme politiet for en rask og god håndtering, skriver han.

MS «Nordnorge» er på nordgående rute. Passasjerene var samlet på hotell i Ålesund sentrum mens politiet undersøkte skipet.

– MS «Nordnorge» mottok tidligere i kveld en anonym telefonsamtale, som i verste fall kan oppfattes som en trussel, opplyste Henriksen.

– Vi har ingen indikasjoner på at dette er reelt, men som et føre-var-tiltak kontaktet skipet politiet. Politiet vil nå foreta undersøkelser. Gjester og mannskap er tatt av skipet mens dette pågår.

– Vi har kontroll på skipet og passasjerer er evakuert. Meldingen til skipet er vag, men skaper bekymring. Det skriver politiet på Twitter.

Kapteinen og selskapet bestemte i samråd at gjester og mannskap skulle gå i land inntil videre.

MS «Nordnorge» vil bli forsinket. Derfor er stopp i havner videre på ruten kansellert, heter det i pressemeldingen.