Kjøpte drømmebolig

Proffsyklisten Thor Hushovd har kjøpt en strandeiendom på 2,5 mål utenfor Grimstad. Prislapp: 15 millioner kroner.

Eiendommen på 2,5 mål består av to båtnaust, egen steinbrygge, tredobbel garasje med bolig over, låve med kontor, samt 50 meter strandlinje.

Eiendommen på totalt 2,5 mål har to båtnaust, en egen steinbrygge, tredobbel garasje med bolig over, og låve med kontor, skriver Agderposten.

I tillegg hører det med 50 meter strandlinje til eiendommen.

Med en prislapp på 15 millioner kroner er det Sørlandets dyreste enebolig, ifølge avisen.

"Guldmandens hus"

"Guldmandens hus", som boligen kalles, ligger ytterst i Guldmannsveien i strandkanten til Groosefjorden.

Huset ble bygget for 150 år siden av Christian Paulsen, som la seg opp en formue på gullgraving i California.

Paulsen reiste til USA før gullrushet, og klarte på den måten å tjene gode penger. I 1849 kom han tilbake til Norge, og kjøpte tomten som huset ble bygd på i 1856.

Ville ha 20 millioner

Dagens selgerne, Morten og Annema Brunvoll, ville egentlig ha 20 millioner kroner for eiendommen, som de selv kjøpte for 6,6 millioner kroner i 2002. For ett år siden skal de ha fått dette budet, men da ønsket de ikke å selge, skriver Agderposten.

Eiendomsmegler Dag Otto Lauritzen er også kamerat av Thor Hushovd, og ønsker ikke å kommentere handelen.

— Men jeg kan si at dette er en skikkelig drømmebolig. Det er en av Grimstads aller fineste eiendommer, og jeg skulle gjerne hatt den selv, sier den tidligere toppsyklisten til VG Nett.

Dette er andre gangen på kort tid at Hushov sikrer seg eiendom i Norge. I påsken kjøpte han en hytte på Hovden til 18 millioner kroner.