Kirken inn i Facebook

Kirkelige ansatte bør vite mer om Facebook og andre nettsamfunn, mener Ungdommens kirkemøte.

Mange i kirken er allerede aktive på Facebook, men nå skal alle vite hva det er. Nettsamfunnet har eksplodert i popularitet denne våren. Over 200.000 nordmenn er medlemmer.

LES OGSÅ OM FACEBOOK:


I diakonimeldingen «Skapt i Guds bilde til å være medmennesker» ber Ungdommens kirkemøte om «etterutdanningskurs for alle kirkelige ansatte, slik at de kan få kompetanse i virtuell forståelse», skriver Vårt Land.

Astrid Sandsmark, medlem i Utvalget for ungdomsspørsmål (Ufung) og programansvarlig for Ungdom, kultur og tro på Det teologiske Menighetsfakultet (MF) mener Facebook bør inngå som en del av denne forsåelsen. Målet er at kirkens ansatte skal vite og forstå hva som opptar ungdommen.

— For min del betyr det at jeg vil at kirkelige ansatte skal vite om blant annet Facebook og andre nettsamfunn, sier Sandsmark til avisen.

TEST DEG SELV: Hvilken Facebook-type er du?

Hun vil at alle i Den norske kirke skal ha en viss kunnskap om hva som rører seg på Internett, men forlanger ikke at alle skal melde seg inn et nettsamfunn.

Lanserer nettsted

Nettstedet ungdomsarbeid.no lanseres til høsten. Det skal være et nettsted hvor man kan følge med på hva som skjer i den virtuelle verden.

— Det blir et nettsted som kan innholde artikler og fagstoff om hva kirken kan bidra med i dette som er en så stor del av ungdoms hverdag, sier Sandsmark til Vårt Land.

Mange i kirken er allerede aktive på Facebook. Flere menigheter har opprettet egne grupper på nettsamfunnet. Blant dem er Bogafjell menighet, Bærland menighet, Larvik SDA-menighet, Lillehammer SDA-menighet og mange flere. Gruppen "Den norske kirke" har 162 medlemmer.

TEST: Er du en vennesamler eller en smugtitter på Facebook?