100 Tour-timer på TV

Sykkelfrelste nordmenn kan glede seg. TV 2 sender til sammen 103,5 timer fra årets Tour de France, det meste på hovedkanalen.

Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Thor Hushovd stiller i Tour de France. Her fra NM.

SJEKK VÅRE TOUR-SIDER:

Alt om Tour de France Og liker man variasjon på logoen, sender også Eurosport full pakke fra verdens største, viktigste og mest populære sykkelritt. Sendeflaten på norsk fjernsyn er større enn noen gang.

–103,5 timer inkluderer alt av forhåndsreportasjer, oppsummeringer, analyser og reaksjoner etter etappene, men totalt blir det mer enn noen gang tidligere, sier Eivind Halle, produsent i TV 2-sporten til NTB.

På krykker

14 mann fra TV 2 skal i sving på utebane under Tour de France, og hjemme i Norge vil sju mennesker jobbe opp mot sendingene.

Får du ikke sett på TV? Følg rittene direkte HER! Hovedkommentator og programleder blir som vanlig Christian Paasche, og han får like sedvanlig selskap av ekspert Johan Kaggestad. Sistnevnte røk nylig en akillessene og er krykkeførende, men neppe til hinder for sendingene.

– Eneste ekstrabelastning blir i så fall på Christian (Paasche), som må hjelpe meg å bære bagasjen. Jeg greier så vidt å gå med krykker, og rullestol er med for sikkerhets skyld, sier Kaggestad til NTB.

Han vil først operere beinet etter hjemkomsten neste måned.

Tre team

Ekssyklist Dag Otto Lauritzen blir utegående ekspert og reporter, og han vil jobbe tett opp mot ryttere og teamledelse for å gi det siste av oppdateringer på hva som rører seg i feltet.

I tillegg har kanalen tre reporterteam på plass (Kristian Oma, Kyrre Øvrebø og Jan Ove Kjøndal).

På det meste satt 239.000 seere og så den siste timen av siste etappe i fjor, der Thor Hushovd vant. Dermed hadde kanalen en markedsandel på 67,6 prosent.

Fredag første

Normalt er det «live» sykling 21 av 23 Tour de France-dager i juli om ettermiddagen. Så kommer daglige innslag i sportssendingen klokken 21.25, og hver kveld klokken 21.45 følger en fyldig oppsummering TV 2 Sport-kanalen.

Første sending fra startbyen London kommer fredag mellom klokken 20 og 21.

I fjor sendte TV 2 rundt 90 timer fra rittet.

Kanalen sendte «live» fra Tour de France første gang i 2003.

Får vi en reprise fra i fjor? Da tråkket Hushovd først over mållinjen i Paris.