19 millioner vil ha iPhone

Hele ni prosent av amerikanske mobilbrukere vil med stor sannsynlighet kjøpe iPhone når den kommer på markedet om en ukes tid.

Det tilsvarer rundt 19 millioner telefoner, nesten dobbelt så mange som produsenten Apple har estimert å selge innen utgangen av 2008.

Ni prosent av de spurte bekreftet at de var "svært interessert" i å kjøpe den mye omtalte telefonen, selv om de ble minnet på prisen på over 3000,— kroner og kravet om å binde seg til teleselskapet AT&T i to år. 14 prosent av de som hadde hørt om telefonen svarte det samme.

— Jeg tror aldri vi har sett en mobiltelefon som har skapt så mye oppmerksomhet, sier en av mennene bak undersøkelsen, Mark Donovan, ifølge Computerworld.com.

Et representativt utvalg på over 11.000 amerikanere har svart på undersøkelsen, utført av Seattle-firmaet M:Metrics.

Enda større interesse blant briter

Også britene har blitt stilt det samme spørsmålet. Av utvalget på over 5000, svarte 30 prosent av de som har hørt om iPhone at de er svært interessert i kjøpe telefonen.

— Vi forventet at mobilbrukere i Storbritannia ville være mer tilbøyelige til å kjøpe et dyrt produkt, siden smartphones er dobbelt så populært i Storbritannia som i USA, sier visepresidenten i analysefirmaet, Paul Goode.

Så gjenstår det bare å se om interessen holder seg oppe også etter at telefonen lanseres den 29. juni.

— Når folk begynner å kjøpe den og vise den frem, vil spørsmålet bli om den fortsatt er i stand til å skape like mye interesse, sier Donovan.

Undersøkelsen viser også at det slett ikke er alle som har hørt om nyvinningen fra Apple. Kun 64 prosent av amerikanerne og 56 prosent av britene har hørt om iPhone.

LES OGSÅ: iPhone er i rute

Apple-mobilen er ventet til Europa i slutten av året. Det er foreløpig ikke kjent om noen norske mobiloperatører har inngått noen avtale med Apple om å selge iPhone i Norge.