Tre fjerdedeler av kardiologisk sengepost ved OUS kan ikke gå på jobb mandag

I alt er 44 ansatte ved kardiologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus er nå i karantene.

En ansatt ved kardiologisk avdeling på Rikshospitalet, som behandler sykdomstilstander i hjertet, er smittet av koronaviruset.

Tilsammen 44 ansatte ved kardiologisk avdeling, inkludert alle seksjoner, er pr. i dag satt i karantene, opplyser Anders Beyer, pressevakt ved Oslo Universitetssykehus, til Aftenposten.

– Dette inkluderer også personell med symptomer som sannsynligvis er forkjølelse og annet. Vi har fått svar på mange tester og ingen er så langt positive utover den første, skriver Beyer i en SMS.

Kardiologisk avdeling ved OUS er blant de større hjerteavdelingene i Europa og foretar utredning og behandling av pasienter med alle typer hjertesykdommer.

Søndag kveld kommer OUS med en oppdatering: Det er kardiologisk sengepost ved Rikshospitalet som er hardest rammet. Der vil tre fjerdedeler av staben ikke kunne gå på jobb mandag morgen. Det er 33 senger på avdelingen.

– Vi har stoppet opp det meste av vår planlagte aktivitet de neste få dagene, men de skal få tilbud om kort tid, skriver pressevakt Anders Bayer ved OUS til Aftenposten søndag. De som trenger øyeblikkelig hjelp, skal fortsatt få det, og sykehuset vil sørge for at pasientene fortsatt er trygge.

Testet seg fredag

En ansatt ved Kardiologisk avdeling på Rikshospitalet, en del av OUS, har fått påvist smitte fra koronavirus, opplyser sykehuset.

Den ansatte ble testet fredag etter å ha blitt sendt hjem med vage symptomer, skriver VG.

– Alle ansatte og pasienter som har vært i nærkontakt med den smittede er informert og følges opp, sier kommunikasjonsrådgiver Ivar Greiner ved Oslo universitetssykehus til avisen.

Ansatte som har hatt nærkontakt med den smittede, er satt i karantene.

Fredag var 608 ansatte ved hele Oslo universitetssykehus, som omfatter Aker sykehus, Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål sykehus, i karantene. Totalt jobber om lag 23.000 personer ved sykehuset.