Norge

VG: PST mener sannsynligheten for høyreekstreme angrep har økt

Politiets sikkerhetstjeneste har varslet politidistriktene om en negativ utvikling i de høyreekstreme miljøene over tid, skriver VG.

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold kalte mandag inn til pressekonferanse i etterkant av helgens angrep mot en moské i Bærum. Arkivfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB

Kilder opplyser til avisen at meldinger om den negative utviklingen ble formidlet internt tidligere i sommer. Mandag klokken 14 holder PST pressekonferanse i forbindelse med skyteangrepet mot en moské i Bærum i helgen.

Ifølge VG er det ventet at PST-sjef Hans Sverre Sjøvold vil orientere nærmere om trendene og PSTs overordnede vurderinger av terrortrusselen i Norge. Den generelle trusselvurderingen vil trolig ikke bli endret fra dagens nivå – moderat – som er nivå tre av fem.

I den offentlige vurderingen som ble presentert i februar, sa PST at trusselbildet var preget av en stabil og varig utvikling. Ekstreme islamistiske grupper ble regnet som den mest alvorlige terrortrusselen.

Les mer om

 1. Moskéskytingen i Bærum
 2. Krim
 3. Etterforskning
 4. Høyreekstremisme

Moskéskytingen i Bærum

 1. NORGE
  Publisert:

  Philip Manshaus' far nekter politiet å inndra våpen

 2. NORGE
  Publisert:

  Moskéangrepet i Bærum: Ferieavvikling forsinket trusselmeldingen

 3. NORGE
  Publisert:

  Philip Manshaus dømt til 21 års forvaring

 4. DEBATT
  Publisert:

  Ordet terror har vært noe fjernt før. Når du får kjenne det på nært hold, gjør det noe med deg.

 5. NORGE
  Publisert:

  Forsvarer sår tvil om Manshaus’ tilregnelighet: – Han må frifinnes på grunn av den berettigede tvilen om han er tilregnelig

 6. NORGE
  Publisert:

  Aktor: Vil legge ned påstand om forvaring for Manshaus