Søket etter savnet 20-åring i Hemnessjøen fortsetter

Letemannskaper fortsatte mandag søket etter Martin Morgenlien Skamo (20) i Hemnessjøen i Aurskog-Høland i Akershus.

20 år gamle Martin Morgenlien Skamo var ute i båt sammen med tre andre personer da han falt i Hemnessjøen i Aurskog-Høland natt til søndag. Politiet ble varslet om ulykken klokka 0.49. Foto: Privat / NTB scanpix

20-åringen falt ut av en båt på Hemnessjøen natt til søndag. Han er antatt omkommet.

– Vi har utfordringer med strømforholdene i Hemnessjøen. Vi har nå skaffet oss et kart over strømforholdene som gir oss en grei oversikt, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Båtfører mistenkt

Politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet på Hemnessjøen natt til søndag. Ifølge lensmann Hilde H. Straumann i Aurskog-Høland lensmannsdistrikt, var mange unge mennesker samlet på en flåte.

– Utpå kvelden ønsket enkelte å reise hjem, og da ble en båt benyttet til å transportere folk fra flåten og inn til land. På en av disse transportene falt offeret i vannet, sier Straumann til Indre Akershus Blad.

Båtføreren er mann i 20-årene med lokal tilhørighet. Han er ifølge lensmannen ikke siktet, men foreløpig mistenkt. Politiet vil av etterforskningsmessige hensyn ikke opplyse om hva båtføreren er mistenkt for.

Undervannssøk

Letemannskapene skal gjøre undervannssøk med en fjernstyrt undervannsfarkost (ROV). Dykkere vil gå ned og undersøke eventuelle funn. Politiet vil samtidig gjennomføre et overflatesøk med helikopter og søke med hund fra båt.

Letemannskaper søkte etter den antatt omkomne søndag. De avsluttet søket klokken 22.15 søndag kveld.

20-åringen var ute i båt med tre andre personer da han falt i vannet natt til søndag. Politiet ble varslet om ulykken, som skjedde ved Sjølyst, klokka 0.49.

– Fire personer har vært i båten, og en av dem falt i vannet. Hendelsen skjedde om lag 200 meter fra land, opplyste operasjonsleder Tom Sandberg til NTB.

Drøyt to timer senere konkluderte nødetatene med at det ikke var mulig å finne den savnede i live, og siden da har de søkt etter en antatt omkommet.