Norge

Leteaksjon i havet avsluttet – søker etter savnet krabbefisker på land

En mann i 20-årene, som natt til lørdag fisket etter krabbe på Tromøy i Arendal, er meldt savnet. Søket etter ham i vannet er avsluttet. Nå søkes det på land.

  • NTB

Mannen ble meldt savnet av sine kamerater ved 2.30-tiden natt til lørdag. Han ble sist observert på land på østre del av Tromøy, men det er usikkert om han igjen gikk i vannet for å fiske krabbe, opplyser operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til NTB.

Ved 3-tiden iverksatte politiet en leteaksjon etter mannen. Både redningsskøyte, luftambulanse og brannvesen med dykkere deltar i søket.

Klokken 6.15 var han fortsatt ikke funnet.

– Det som kan gjøres når det kommer til havet er gjort, og det er søkt i et forholdsvis stort område uten funn. Nå konsentrerer vi oss om å søke på land, sier Odde til NTB.

– Sannsynligvis og forhåpentligvis er han på land.

Det har gjennom natten vært svært vanskelige søkeforhold på øya, med både vind og kraftig nedbør. I tillegg har det vært svært mørkt.

Mannen fra Arendal beskrives av kameratene som sjøvant med gode svømmekunnskaper. Han er ikke fra Tromøy, men skal være kjent i området.

– Så mørkt som det er nå, så hjelper det ikke at han er kjent. Det er så mørkt at man ikke ser sin egen hånd, sa Odde til NTB klokken 4.45.

Frivillige fra Røde Kors er på vei til stedet, og søket fortsetter med uforminsket styrke.

Les mer om

  1. Fisker
  2. Krabbe