Norge

Østlandet på glattisen

Bussen traff en betongstolpe og en støttemur.

-Men hittil har dette gått forbausende bra, sier politiet.

  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

Fra syv minus til to-tre pluss på få timer gjør noe med kjøreforholdene.

Når det så kommer en blanding av snø og regn før lett nattefrost kan resultatet forklares enkelt: Det blir særskilt glatt.

— Men dette har gått veldig bra - hittil. Selv om det ikke har vært glatt så lenge, tror jeg bilistene i år har tatt til vettet og avpasser farten etter forholdene, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg ved Romerike politidistrikt til Aftenposten.no.

Torsdag kveld snødde det tett langs E6 fra Gardermoen mot Oslo, men trafikken gikk greit.

Frykter natta

I Oslo har operasjonsleder Tore Solberg stålkontroll ved 21-tiden. Regn og vann på underkjølt vei gjør det glatt, men ingen meldinger om alvorlige uhell nå på kvelden.

Les også

Buss med 41 skolebarn kolliderte med betongmur

Tre kom lettere til skade da en buss kollidere med en betongmur på Grefsen i Oslo ved 13-tiden. Det var 53 om bord, 41 av dem skolebarn.

— Foreløpig synes dette å gå rimelig greit, sier Solberg.

- Svært glatt

I Asker og Bærum skled en bil inn i en hekk på Volden ved 20-tiden, mens to personbiler kolliderte i Heggedal noe tidligere.

— Fra Volden ble det sagt at veien var superglatt. Også fra E18 meldes det om glatt veibane, men blir det saltet, sier operasjonsleder Marlow Grandalen.

- Lastebiler slet

Fra Drammen meldes det om to lastebiler som har fått problemer. På Spikkestad fikk en familie en lastebil opp ned, melder dt.no.

På E18 ved den gamle Kjellestad-bommen fikk en annen lastebil trøbbel og forårsaket nedsatt fremkommelighet ved 19-tiden.

— Forholdene varierer, men det er glatt, sier operasjonsleder Olav Østern Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt.

Buss av veien

Klokken 16.47 fikk Østfold-politiet melding om buss som har kjørt av veien ved Hesthella på Vesterøy. Bussen hadde ikke passasjerer og var på vei til Fredrikstad.

— Det er glatt på stedet, men de fleste kjører pent, sier operasjonsleder Alf Solstad.

Samme melding kommer fra operasjonslederne Steffen Øvstedal i Follo og Erik Wendelborg i Vestfold:

— Glatt, men greit.

- Ble verre

Ved 22-tiden har det tatt seg opp med problemer i Vestfold. I Tjølling blåste et tre over veien ved 21-tiden slik at en bil ble truffet og fikk store skader.

20 minutter senere landet en rekke større takplater på en parkeringsplass i Larvik, før det klokken 21.30 ble meldt om at et tre hadde truffet en bil i Råstadveien i Sandefjord.

Og kvarteret senere smalt det igjen i Sandefjord: En personbil fikk skade da den kom kjørende i Pindsleveien og en søppelbøtte kom og blåste inn i siden på bilen, heter det i politiloggen.

Trøbbel i fjellet

Torsdag kveld blåster det storm i fjellet, noe som fører til kolonnekjøring på flere fjelloverganger.

Haukeli er stengt, mens Hardangervidda bare er åpen for tyngre kjøretøy.

Hemsedalsfjellet har kolonnekjøring på grunn av uvær.

Det er kolonnekjøring Hovden - Haukeli, og Møsvatn- Rauland/ Vu\irli.

— Væromslaget skaper problemer, og vi frykter at kjøreforholdene blir vanskeligere utover fredagen, sier vaktoperatør Gun Aaserudhagen ved Vegtrafikksentralen.