Norge

Buss og bil kolliderte på Sørås - tre alvorlig skadet

Begge kjøretøyene har store skader i fronten.

Meldingen om at en tenåring omkom i ulykken i Steinsvikvegen tirsdag morgen, var feil.

  • Liv Solli Okkenhaug
  • Per Lindberg

Nødetatene fikk meldingen om ulykken i Steinsvikvegen klokken 06.52. En buss og en bil hadde kollidert.

Tidligere tirsdag opplyste politiet i en pressemelding at en mann omkom i ulykken. Det stemmer ikke. I en ny pressemelding tirsdag ettermiddag beklager politiet på det sterkeste at det ble gitt feil informasjon. Ingen er altså omkommet i ulykken, men tre personer er alvorlig skadet.

Bussjåfør alene

Politiet opplyser at det var to menn i bilen, begge født i 2001.

Begge er alvorlig skadet, men politiet har ikke ytterligere opplysninger om deres tilstand.

Den mannlige bussjåføren var alene i bussen fra Tide. Han er alvorlig skadet men politiet har ikke ytterligere opplysninger om hans tilstand, skriver politiet.

Fastklemt

Ulykken skjedde i Steinsvikvegen, nær avkjøring til Folldalsheia. Brannvesenet rykket ut med mannskap fra tre stasjoner til ulykkesstedet.

– Det er meldt at tre personer er bevisstløse, og at én av dem, bussjåføren, er fastklemt. Det skal ikke være passasjerer i bussen så vidt vi er kjent med nå, sa operasjonsleder Stein Rune Halleraker ved Vest politidistrikt klokken 07.10.

Litt før klokken 07.30 opplyser vaktkommandør Jan Ove Haga at de har fått frigjort personen som var fastklemt, og at alle de tre skadde er på vei til sykehus.

Litt senere opplyste politiet at alle de tre var kritisk skadet.

Bussen kjørte nedover mot Steinsviken, mens bilen kom i motsatt retning mot Lagunen da sammenstøtet skjedde, får BT opplyst.

Innsatsleder Frank Listøl på ulykkesstedet.

Store skader

BTs reporter på stedet opplyser at det er store skader på både bussen og bilen som har vært involvert i ulykken.

– Da vi kom frem, var det to personer utenfor personbilen. Det er opplyst at de ble hjulpet ut av folk som kom til. Bussjåføren satt fastklemt og ble sist kjørt bort i ambulanse, forteller innsatsleder Frank Listøl.

Nødetatene rykket ut til ulykkesstedet med store mannskaper.

Det er 50-sone på stedet der ulykken skjedde.

Klokken 08.29 ankom krimteknikere stedet. Veien var stengt frem til 14.15-tide mens de jobbet på stedet. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen skal også gjøre undersøkelser.

– Det er kamera i både buss og bil, og vi henter ut dette, sier Frank Listøl.

Bjørn Skulstad bor like ved ulykkesstedet.

To smell

Bjørn Skulstad bor like ved ulykkesstedet i Steinsvikvegen. Han forteller at han hørte to smell tirsdag morgen.

– Først hørte jeg et smell. Deretter kom et kraftigere smell. Jeg antar det første skyldtes at bussen gikk inn i betongen og at det andre var fra sammenstøtet.

Han forteller at han gikk ned til ulykkesstedet. Da var det andre som allerede var der og sa at de hadde varslet om ulykken.

Ifølge Skulstad kom det røyk fra bilens motor.

En annen nabo forteller at hun hørte et forferdelig smell.

Kriseteam satt

Bussjåføren er ansatt hos Tide. Selskapet opplyser at pårørende er varslet og og at de har representanter til stede på sykehuset.

– Alle i Tide er sterkt preget av denne hendelsen. Våre tanker er nå hos de berørte og deres pårørende, kommunikasjonsdirektør Marianne Frønsdal.

Selskapet har satt et kriseteam som skal sikre oppfølging av de involverte og berørte.

– Det viktigste er at vi håndterer denne hendelsen på en god måte, sier hun.

BT RETTER: I en tidligere versjon av denne artikkelen, skrev BT at en 19 år gammel mann omkom i kollisjonen. Det viste seg ikke å stemme. BT fikk opplysningene hos politiet, som senere beklaget feilen. Feilen ble rettet klokken 14.55 16.06.2020.

Sørås ligger i Ytrebygda bydel sør for Bergen.

Les mer om

  1. Bergen