Håper fortsatt å finne savnet mann i live på Helgelandskysten

Redningsaksjonen etter mannen som er savnet etter at en arbeidsbåt kantret utenfor Helgelanskysten i Nordland, er avsluttet. Mannen er antatt omkommet.

Redningsskøyta Odd Fellow leder redningsaksjonen vest av Sleneset ved Træna i Nordland. En person er savnet etter en kantring i går ettermiddag. 10–15 båter deltar i leteaksjonen Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

– Det er summen av tid, værforhold og temperatur som gjør at vi nå tenker at han er antatt omkommet, sier redningsleder Olav Bjørgaas i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Søket etter mannen er avsluttet som redningsaksjon. Søket etter mannen ble avsluttet klokken 15 lørdag ettermiddag. Den savnede er en norsk mann.

– Det er ikke lenger lys eller sikt til å drive med noe fornuftig der ute, sier Bjørgaas.

Det er opp til politiet å beslutte når søket etter den antatt omkomne mannen skal tas opp igjen.

Et titalls frivillige søkte langs strandsonen og rundt 15 fritidsbåter søkte til sjøs lørdag. Søket var konsentrert mellom Onøya og Sleneset, sørøst for Træna i Nordland.

En ble reddet

Redningsskøyta Odd Fellow koordinerte søket. Båtene som bisto var av det mindre slaget på grunn av svært grunt farvann. Et ambulansehelikopter bisto også søket fra luften lørdag formiddag.

Det var to personer om bord i båten som kantret like før klokka 16 mellom Træna og Lovund.

Den ene ble funnet fredag, mens den andre fremdeles er savnet.

På jobb for oppdrettsselskap

Personen som ble funnet, ble fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø med redningshelikopter.

–Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, men han er utenfor livsfare. Han blir værende på sykehuset for undersøkelser og observasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Tor Einar Schønning i Nordlandssykehuset Bodø til NTB lørdag ettermiddag.

De savnede var på jobb for et oppdrettsselskap da båten kantret, skriver NRK.

Det var andre båter i området som varslet HRS da ulykken skjedde. Den kantrede båten er hentet opp av vannet. Redningsaksjonen etter den savnede ble trappet ned ved midnatt fredag, men startet opp igjen lørdag morgen.