Statsministeren måtte fjerne Facebook-post etter muslimhets

Statsminister Erna Solberg måtte fjerne en Facebook-status om terrorangrepet på New Zealand etter massiv muslimhets. - Håpløst, sier Erna Solberg.

(Stavanger Aftenblad): Statsminister Erna Solberg la ut en status om terrorangrepet mot muslimer på New Zealand på sin offisielle Facebook-side fredag formiddag, men etter kort tid måtte den fjernes. Grunnen var en rekke kommentarer med drøy hets mot muslimer og kritikk av norsk innvandringspolitikk.

LES MER:

Les også

Eksperter om terroristens manifest: Mange likheter med Behring Breivik

Les også

New Zealands statsminister: – En av de mørkeste dagene i landet vårt

– Vi har opplevd noen dataproblemer som gjorde det umulig for oss å gå inn og moderere og fjerne innlegg på siden min, og da ble det tatt en beslutning om å fjerne posten, sier Solberg til Aftenbladet.

Hun legger ikke skjul på at hun synes det er trist at slikt skjer i en slik situasjon.

– Det er håpløst, og særlig i lys av det som har skjedd. Jeg så selv noen av innleggene før saken ble tatt ned. Det er trist at folk ikke klarer å skille mellom en terrorhandling og en generell debatt om innvandring til Norge, sier statsministeren.

– Folk skrev blant annet at jeg ikke er like opptatt av nordmenn som av muslimer, sier Solberg.

Høyres landsmøte inkluderte fredag ofrene for terroren i Christchurch i sin tradisjonelle ett minutts stillhet for Høyre-politikere som har gått bort i året som gikk.