Norge

Brannmannskaper holder vakt langs Gjøvikbanen

Gjøvikbanen ble åpnet for trafikk sent mandag kveld etter over et døgn med skogbranner langs linjen. Likevel vil ikke brannvesenet si at alt er helt slukket.

Det var søndag og mandag flere skogbranner langs Gjøvikbanen mellom Hakadal og Sandermosen i Oslo.
  • og NTB

– Det tror ikke jeg vi kan si helt ennå. Det siste jeg fikk beskjed om var at åtte mann gikk vakt der i natt for å passe på at det ikke ville blusse opp igjen, sier vaktleder i Øst 110-sentral, Roger Andersen, til NTB klokken 5.30 tirsdag morgen.

Skogbrannene langs Gjøvikbanen oppsto søndag kveld mellom Sandermosen i Oslo og Hakadal, og de fortsatte utover mandagen. Det førte til full stans i togtrafikken på denne strekningen. Like før midnatt natt til tirsdag meldte NSB og Bane Nor at den var åpnet.

– Gjøvikbanen er nå åpen igjen. Takk til brannvesen og frivillige for deres innsats med slukkingen. Takk til passasjerene for deres tålmodighet, meldte NSB. Selskapet påpekte at det fortsatt kan oppstå forsinkelser og innstillinger inntil de er i normal drift igjen.

Ifølge NRK var det et godstog som hadde kjørt med bremsene på, som førte til at gnister startet en 11 kilometer lang skogbrann langs toglinjen.

Brannmannskaper i Nittedal og Oslo har kjempet mot brannene siden søndag. Andersen sier til NTB at det var mye flaks inne i bildet som gjorde at brannene ikke ble verre.

– Det kunne blitt ordentlig stor skogbrann med den tørken vi har, sier han.

Les mer om

  1. Brann
  2. Tog
  3. Vy
  4. Bane NOR