Norge

Næringsbygg totalskadd etter brann på Sem i Vestfold

Et næringsbygg i Sem i Vestfold er totalskadd etter en brann. De to tilstøtende byggene ble reddet, opplyser brannvesenet.

Brannvesenets røykdykkere måtte gi opp å komme inn i en overtent bygning på Sem utenfor Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS / NTB scanpix
  • og NTB

– Dette gikk veldig bra, tatt i betraktning at vi var på en annen bygningsbrann da meldingen kom. Vi fikk stor hjelp av Stokke og Sandefjord. Bygget hvor brannen oppsto er nedbrent, skriver vakthavende brannsjef Hedin Gibbons ved Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter like etter klokken 15 fredag.

Politiet varslet først om den kraftige brannen i næringsbygget i Andebuveien på Sem klokka 13.17. Brannvesenet slet lenge med å få kontroll, og flere som bodde i 2. etasje i det overtente bygget var ikke gjort rede for.

– Røykdykkere prøvde å ta seg til en leilighet i andre etasje, men måtte avbryte. Vi anser bygget som overtent og slukker som best vi kan, opplyste Hedin Gibbons ved 14-tiden.

Alle gjort rede for

Om lag en time senere kunne politiet heldigvis slå fast at ingen befant seg inne i leiligheten, og at heller ingen i de tilstøtende bygningene ble skadd i brannen.

Samtidig kunne politiets innsatsleder på stedet, Rune Andersen, fortelle til NRK at brannen var under kontroll.

– Det er ikke lenger fare for spredning, og brannen er på vei ned, sa han.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men det skal være lagret propanflasker inne i bygningen, ifølge innsatslederen.

To branner

Brannmannskapene var allerede på oppdrag med å slokke en annen brann i en bolig i Tønsberg, utløst av en elsykkel på lading, da meldingen om brannen i næringsbygget kom.

Samtidig med at mange brannbiler befant seg ved boligbrannen, rykket et stort antall utrykningskjøretøyer til Sem. De hadde sin fulle hyre med å bekjempe den særdeles kraftige brannen. Høye flammet slo opp over taket på næringsbygget, og med en voldsom røykutvikling.