Norge

Høegh klager Aftenposten inn for PFU

Rederiet Høegh klager Aftenpostens Panama Papers-dekning inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Selskapet mener avisens dekning har mistenkeliggjort og svertet selskapets navn og rykte.

Leif O. Høegh hevder Aftenpostens presentasjon av familiens virksomhet er "misvisende og feilaktig".
  • Ntb

I en pressemelding skriver Leif O. Høegh at han mener Aftenposten har benyttet overdrevent tabloide virkemidler og fremstilt Høegh i «urimelig sammenheng med ulovlig virksomhet». Han mener også konsernet ikke har fått reell samtidig tilsvarsrett.

– Avisens misvisende og feilaktige presentasjon av Høeghs internasjonale virksomhet gjør at vi må ta til motmæle, sier Leif O. Høegh.

Aftenposten har omtalt Høegh i flere artikler om skatteparadisvirksomhet og postboksselskaper.

Mistenkeliggjørende

– Ingen har påstått at Høegh har gjort noe feil eller ulovlig, men Aftenposten har gjennom sin omfattende markedsføring av saken presentert oss i sammenheng med skattesnytere, pengevaskere, diktatorer og terrorister, og på en så gjennomført måte at det bare kan forstås som en villet assosiasjon, sier Høegh videre.

Han mener dekningen har vært svært omfattende og mistenkeliggjørende.

Ikke mottatt klage

Nyhetsredaktør Håkon Borud i Aftenposten sier til NTB at avisen ikke har mottatt noen PFU-klage fra Høegh foreløpig.

– Så det er litt krevende å kommentere dette før vi har sett klagen. Men vi har drevet normal journalistisk virksomhet i sakene om Høegh og kjenner oss ikke igjen i det de skriver, sier han.

– Vi har hatt omfattende dialog med Høegh underveis, og selv om ledelsen der har uttrykt misnøye med at vi skriver om postboksselskapene, har vi ikke fått signaler om noen faktafeil, sier Borud.

Les også

  1. Her er Høegh-familiens jungel av selskaper i skatteparadis

  2. Høegh-familien svarer: «Höegh Capital Partners er ikke hemmelig, bare privat»

Les mer om

  1. Panama Papers
  2. Pressens Faglige Utvalg
  3. Aftenposten
  4. Panama papers