Norge

Nå blir det mildt, vått – og vanskelige kjøreforhold

Mildt og vått romjulsvær kan føre til underkjølt regn og glatte veier. Meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt sier folk bør kjøre forsiktig.

I områdene rundt Oslo er det sendt ut gult farevarsel på grunn av vanskelige kjøreforhold. Folk som ferdes i trafikken, må å være oppmerksomme på lokalt underkjølt regn og glatte veier. Her fra tilsvarende forhold høsten 2015.
  • og NTB

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, forteller at det er ventet høyere temperaturer og nedbør i store deler av landet de kommende romjulsdagene.

– Lavtrykksaktivitet i Norskehavet setter opp et vestlig vindfelt over hele Skandinavia. Det fører til nedbør fra omtrent Rogaland, nordover langs vestlandskysten og videre opp mot Nordland, Troms og Finnmark. Østlandet vil ligge i le for nedbøren, men med en liten mulighet for nedbør nord for Oslo, forteller han.

  • Fikk du med deg den spesielle solnedgangen før jul? Spektakulært lysfenomen over Oslo

Glatt på veiene

I områdene rundt Oslo er det sendt ut gult farevarsel på grunn av vanskelige kjøreforhold, og folk som ferdes i trafikken, må å være oppmerksomme på lokalt underkjølt regn og glatte veier. Granerød ber derfor folk som skal ferdes i trafikken, om å kjøre forsiktig.

– Værsituasjonen vil være forholdsvis lik de kommende dagene, sier han.

Ifølge Granerød er det for tidlig å si noe detaljert om det kommende nyttårsværet, men tendensen er at det skal bli mildere i dagene rundt nyttårsaften før det er ventet å bli noe kaldere i januar.

Les mer om

  1. Vær