Flere fyrverkeri-innbrudd på Østlandet

Politiet har mottatt en rekke meldinger om tyverier av fyrverkeri rundt om på Østlandet kort tid før nyttårsaften.

Natt til lørdag fikk politiet i Oslo melding om et innbrudd i en container med fyrverkeri på Alnabru.

Operasjonsleder Tor Grøttum opplyser lørdag formiddag til NTB at politiet er ferdige med undersøkelsene på stedet. Han sier politiet så langt ikke har noen konkrete mistenkte i saken, men at politiet har jobbet med å sikre spor.

– Vi har ikke fått noe tilbakemelding på omfanget av innbruddet og kan ikke si noe om hvor store verdier det er snakk om, sier Grøttum.

Også Sørøst politidistrikt fikk lørdag inn meldinger om at fyrverkeri hadde blitt stjålet. Ifølge meldingen skal det ha blitt stjålet to paller med stor verdi fra en container i Siljan i Telemark.

Operasjonsleder Arild Alfheim i sørøst politidistrikt sier til VG at fyrverkeriet som er stjålet antas å ha en samlet verdi på mellom 50.000 og 100.000 kroner. Han legger til at politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser, og det er opprettet sak på forholdet.

Lørdagens fyrverkeri-tyverier skjer etter at det onsdag ble stjålet fyrverkeri for opptil 200.000 kroner fra en container i Sandefjord. Også på Ormåsen i Øvre Eiker i Buskerud ble det oppdaget at tyver hadde brutt opp en container med fyrverkeri i løpet av julen. Her var det stjålet varer til en verdi av om lag 30.000 kroner, skrev avisen Eikernytt.

–Tyverier av fyrverkeri er et fenomen som skjer i dagene før nyttårsaften, Grøttum sier til NTB.